Se pregătește Ordonanța Militară 8! Ce ar putea cuprinde aceasta?

"în Știri" by

Se pregătește Ordonanța Militară 8 și va fi emisă astăzi, miercuri, 8 aprilie, probabil tot de Marcel Vela, Raed Arafat și Bogdan Despescu de la Sediul MAI. S-ar putea anunța noi restricții și măsuri de protecție pentru combaterea problemelor cauzate de coronavirus.

Ordonanța Militară 8 ar putea, conform unor surse din Partidul Național Liberal citate de Digi24, să anunțe plasarea mai multor orașe în carantină, spre exemplu Arad sau Deva, aflate pe linia roșie de focare.

Starea de urgență se va prelungi cu încă 30 de zile, a anunțat președintele României, Klaus Iohannis, iar aceasta va ține până după jumătatea lunii mai, mai exact până în data de 16 mai.

Măsuri în agricultură!

Adrian Oroș, ministrul agriculturii, a anunțat că în noua Ordonanță Militară va exista obligativitatea ca piețele să rămână deschise, pentru ca producătorii locali să-și poate comercializa produsele.

„O parte din pieţe au fost închise, şi de aceea am făcut apel încă de la începutul crizei către administraţiile publice locale să lase pieţele deschise, pentru că sunt singurele locuri în care producătorii locali pot să-şi vândă produsele, mai ales produsele de sezon, şi că, respectând nişte măsuri impuse de nişte autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului, în aceste pieţe agroalimentare se poate face comerţ civilizat.

Dacă magazinele de colţ de stradă de 10 metri pătraţi au rămas deschise, nu văd de ce nu ar rămâne deschise şi aceste pieţe. Am continuat cu acest apel şi mâine o să prindem chiar într-o ordonanţă militară obligativitatea deschiderii pieţelor, cu asigurarea, desigur, a măsurilor de combatere a răspândirii virusului”, a declarat Adrian Oros, la Realitatea Plus, prezintă Agerpres.

„Pe de altă parte, ne interesează şi stocurile care se adună la producători şi la procesatori, pentru că, dacă în prima săptămână după declararea stării de urgenţă, am constatat cu toţii rafturi goale şi preţuri crescute, în ultimele săptămâni constatăm altceva: sunt foarte multe stocuri la producătorii şi la procesatorii noştri, stocuri de lapte şi produse lactate, de carne de vită, de carne de pui, de peşte, de legume, iar ei ne semnalează că nu au ce să facă cu aceste stocuri.

E o schimbare de comportament a cumpărătorilor, care reacţionează emoţional într-o situaţie de criză, este şi o volatilitate a pieţelor şi a preţurilor, în aşa fel încât au apărut aceste stocuri. Sunt foarte mulţi agenţi economici, atât procesatori cât şi producători, care lucrau cu sistemul HoReCa. Acest sistem acum s-a închis, iar stocurile se adună. De asemenea, cumpărătorii, datorită restricţiilor de circulaţie, cumpără mult mai puţin”, a mai declarat ministrul agriculturii, Adrian Oros.

sursa foto: monitoruldecluj.ro

Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi