Rudele cadrelor medicale care au murit de COVID-19 ar putea primi pensie de urmaș!

0
113 views
Pensie urmaș
Pensie urmaș

Rudele cadrelor medicale care au murit de COVID-19 ar putea primi pensie de urmaș!

Proiectul PSD care prevede acordarea pensiei de urmaș rudelor decedate din cauza coronavirusului a trecut de Senat.

Proiectul a fost votat cu unanimitate de voturi de senatori şi urmează să intre şi în dezbaterea Camerei Deputaţilor, conform relatărilor Mediafax.

Această pensie de urmaș pe care o vor primi de la stat va fi 75% din salariul cadrului medical pe care îl avea în momentul decesului.

Potrivit proiectului de lege votat astăzi 08.04.2020, de către Senat, familile medicilor decedați de COVID-19 vor primi pensie de urmași.Medicii vor fi puși pe aceeași treaptă cu veteranii de război și revoluționarii.

Florian Bodog Senatorul PSD ne spune care este diferența dintre această inițiativă legislativă fată de actualele prevederi din Legea Pensiilor.

„Aici este vorba despre o pensie care se acordă celor care îşi pierd viaţa. Beneficiază de salariul pe care îl au medicii la momentul la care se întâmplă, dacă doamne fereşte se întâmplă.În situaţia în care medicul este singurul întreţinător al părinţilor, părinţii beneficiază de 75% din acelaşi salariu.”

Deasemenea, rudele acestora vor fi scutiți de la plata impozitelor pe teren și pe clădire, la plata medicamentelor și a serviciilor medicale.

Acest proiect mai prevede și instituirea zilei de 11 martie.

11 martie va fi ziua națională a personalului medical, care va comemora lupta medicilor împotriva virusului COVID-19.

Sursa foto: Mediafax