Medicii militari vor prelua Spitalul Județean din Deva! Ce spune Nelu Tătaru?

0
74 views
Spitalul din Deva
Spitalul din Deva

Medicii militari vor prelua Spitalul Județean din Deva! Aceasta este decizia ministrului sănătății, Nelu Tătaru, după ce a vizitat Spitalul și a avut o vizită cu prefectul orașului Deva. Decizia domnului ministru Tătaru vine și după ce ieri, atât managerul spitalului cât și directorul medical, au demisionat din funcții.

Nu este încă situația de la Suceava. Poate fi, dacă nu rezolvăm în acest moment. Am avut un management care nu a făcut față și lipsa de autoritate a făcut să avem parte de demisii. În acest moment am instalat în management medici militari”, a spus ministrul sănătății.

De asemenea, ministrul Nelu Tătaru a declarat că tot personalul medical din spital va fi testat pentru COVID-19 și cei care lucrează în spital nu vor mai merge acasă, ci la hotel, în zonele amenajate special pentru ei.

La spitalul din Deva în acest moment nu există circuite, iar dacă există nu sunt respectate. Avem de făcut o muncă care trebuie să înceapă cu personalul medical. Care a fost infectat, care, dacă a fost infectat, e în acest moment negativ și poate continuă munca, care nu a fost testat, în ce stare este – și va fi testat. Trebuie să vedem ce e cu personalul aflat în izolare, pe care și-a luat-o fiecare cum a crezut, neexistând o anchetă epidemiologică făcută de DSP”, a mai spus acesta.

Vom testa tot ce înseamnă personal medical. Cei valizi vor efectua activitate medicală, în măsura în care vor accepta acest lucru, dar în regim de semiinstituționalizare. Vor merge în hoteluri și vor reveni dimineață. Cei care nu vor accepta – nu ne putem permite să reintroducem în spital, venind din oraș, același virus. Cei negativi pot veni la spital și de la domiciliu”, a mai spus ministrul.

Acesta a mai precizat că managementul militar va rămâne cât va fi nevoie, dar aproximează că în trei-patru săptămâni managementul civil va putea prelua spitalul.


Sursa foto: Deschide.MD