Tunisia
Tunisia
Starea de carantină și nerespectarea restricțiilor de către comunitate au făcut autorităţile de la Tunis să decidă adoptarea unor legi dure. Astfel încât, cei care răspândesc iresponsabil Coronavirusul riscă să fie judecaţi pentru crimă, a decis Ministerul de Interne din Tunisia, conform Mediafax.
Marţi, ministrul de interne a afirmat că „Cei care acţionează iresponsabil şi pun în pericol sănătatea celorlalţi oameni vor fi acuzaţi de crimă”.
Acesta nu este singurul caz, și alte ţări au luat măsuri dure. Săptămâna trecută, în Rusia a fost adoptată o lege care prevede că cei care răspândesc Coronavirusul prin îmbolnăvirea altor oameni vor putea ajunge la închisoare pentru perioade de până la 7 ani.
De asemenea, în Singapore, cei aflaţi în carantină sunt amendaţi cu 10.000 $ şi până la 6 luni de închisoare dacă încalcă restricţiile.
Ministerul de Interne din Tunisia a trimis roboți pe străzile capitalei, care să patruleze şi să îi identifice pe cei care circulă în intervalele orare supuse restricţiilor.
Autor: Raluca Vodă