Cadru medical scuipat de o bolnavă de Coronavirus, la Deva!

0
93 views

Medicul Bianca Glodean de la Spitalul din Deva a anunțat pe pagina sa de Facebook că a fost scuipată de o bolnavă de COVID-19, aflată în sevraj, iar acum se află în izolare.

Medicul se adresează ministrului sănătății, Nelu Tătaru, în legătură cu situația spitalului. Iată mesajul:

„Domnule ministru,

Din pacate izolarea impusa din cauza ca am fost scuipata de catre o pacienta in sevraj, covid+, care a devenit violenta in cursul serviciului meu de garda la cardiologie, ma impiedica sa fiu in spital in cursul vizitei dvs. Fiind insa vicepresedinte al sindicatului medicilor din spitalul nostru, doresc sa dau glas ingrijorarii corpului medical in ceea ce priveste programul de lucru care va fi adoptat de acum inainte in institutie si sa pledez pentru functionarea in program normal de garzi sau ture a 8/6 ore.
IN NUMELE COMUNITATII JUDETULUI HUNEDOARA, DORESC INSA SA VA ROG SA REPUNETI SJU DEVA PE LISTA SPITALELOR NONCOVID. Stim cu totii ca s a facut o greseala regretabila. Nu mai conteaza de catre cine si de ce. DUMNEAVOASTRA VA STA INSA IN PUTERE SA O REPARATI. Nu e in regula sa stea in SJU Deva internati o gramada de pacienti asimptomatici cu o analiza biologica pozitiva, in timp ce alti cetateni sa si piarda viata in iuresul haosului creat in sistemul sanitar hunedorean.
Si vorbesc de cazuri reale de care am cunostinta.Niciun alt spital din judet nu are capacitatea de a prelua si trata aceste cazuri grave noncovid ( toata patologia critica a judetului).
FACETI IN ASA FEL INCAT SA NE RECAPATAM CU TOTII INCREDEREA CA UN OM INTELIGENT SI DETERMINAT, IMPLICAT ,AFLAT INTR O DEMNITATE PUBLICA ATAT DE IMPORTANTA, POATE FACE DIFERENTA PT ZECI SAU CHIAR SUTE DE MII DE VIETI.
Din partea atat a comunitatii cat si a corpului medical, se cuvine sa va mai atrag atentia ca este momentul sa nu mai numiti la conducrea spitalului judetean oameni dezinteresati de conceptele de sanatate publica si management sanitar,slabi profesional din toate punctele de vedere, deoarece cu concursul acestora a devenit Deva un spital fara circuite epidemiologice, fara aparatura necesara serviciilor medicale de calitate inalta , cu datorii semnificative financiare si fara echipamente si medicatie livrate la timp la inceputul acestei pandemii.
DOMNULE MINISTRU, AVETI CURAJUL SA FITI PRIMUL DINTRE DOCTORI SI DINTRE MINISTRI CARE FACE DIFERENTA LA NIVELUL SANATATII PUBLICE! CORPUL MEDICAL DIN TOATA TARA VA VA URMA !”
sursa: Facebook/Bianca Glodean
sursa foto