vaccin contra COVID-19
vaccin contra COVID-19

Business Insider scrie că un potențial vaccin contra COVID-19 finanțat de miliardarul Bill Gates este testat pe oameni. Dacă rezultatele vor fi cele așteptate, vaccinul ar putea fi gata până la finalul anului.

O mică companie de biotehnologie din Pennsylvania a început, săptămâna aceasta, să injecteze voluntari sănătoşi cu un potenţial vaccin contra Coronavirusului.

Vaccinul experimental a fost dezvoltat de Inovio Pharmaceuticals, iar programul a fost finanţat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates.

Sub numele de  INO-4800, acesta este cel de-al doilea vaccin potenţial contra COVID-19 care este testat în SUA. Biotecnologia din Massachusetts, Moderna, a început procesul de testare la jumătatea lunii martie.

Dr. Anthony Fauci, medic şi imunolog american care ocupă funcţia de director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli în Statele Unite, a spus de nenumărate ori că va dura cel puţin un an până la apariţia unui vaccin sigur şi eficient împotriva virusului.

Testarea vaccinului se face pe 40 de adulţi sănătoşi în Philadelphia, la şcoala de medicină a Universităţii din Pennsylvania şi în Kansas City, Missouri, la Centrul de Cercetări Farmaceutice.

Fiecărui voluntar i se va oferi câte două doze de vaccin, la patru săptămâni distanţă. Dacă aceste rezultate vor fi pozitive, compania va începe un alt studiu axat pe evaluarea eficacităţii vaccinului împotriva virusului.

Inovio a declarat că îşi extinde capacităţile de producţie şi vrea să ajungă să producă un milion de doze disponibile până la sfârşitul anului 2020. Acestea ar putea fi utilizate în studiile clinice suplimentare sau pentru situaţii de urgenţă.

Sursă: Mediafax.ro

Autor: Raluca Vodă