Rusia și SUA se luptă pentru spațiul cosmic!

0
106 views
Rusia și SUA
Rusia și SUA

Ce lipsea printre toată panica creată de covid-19? Un război rece între Rusia și SUA! Se pare că cele mai puternice state ale lumii își continuă proiectele și ambițiile spațiale!

Rușii sunt supărați deoarece susțin că se comportă ca într-un “vest sălbatic modern”. Televiziunea rusă RT relatează că Sergey Savelyev, vicedirectorul Roscosmos, responsabil pentru cooperarea internaţională, a criticat planurile americanilor.

“Aceste încercări de a expropria spaţiul cosmic, planurile agresive de a cuceri de facto teritorii ale altor planete nu fac decât să descurajeze o cooperare fructuoasă a altor naţiuni”, a spus Sergey Savelyev.

Poziția oferită de către Savelyev se datorează faptului că SUA început să lucreze pentru atragerea unor companii private şi a unor naţiuni străine pentru recuperarea şi folosirea resurselor spaţiale.

“Americanii ar trebui să aibă dreptul de a se angaja în explorarea comercială a spaţiului, în recuperarea şi folosirea unor resurse din spaţiu”, a notat Casa Albă într-un comunicat.

În anul 2015, Congresul Statelor Unite a adoptat un act prin care a pavat drumul către extragerea unor resurse lunare ori de pe asteroizi de câtre companii private. “Istoria a arătat exemple de naţiuni care şi-au urmat interesele luând teritorii. Toată lumea ştie ce vine după asta”, a mai spus Savelyev.

Sursa: Mediafax

Autor: Lorena Moldovan