(VIDEO) Guvernul României anunță amânarea alegerilor locale!

"în Știri" by

Pandemia de Coronavirus împiedică de această dată și alegerile locale! AEP, Ministerul de Interne și Ministerul Lucrărilor Publice au inițiat și prezentat un proiect pentru prelungirea mandatelor actualilor primari până cel mult la sfârșitul anului 2020!

Care sunt măsurile pentru alegerile locale?

AEP, Ministerul de Interne şi Ministerul Lucrărilor Publice au iniţiat un proiect de OUG de prelungire a mandatelor aleşilor locali până nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020.

Procedura de desdășurare ale alegeilor se va simplifica, în sensul în care candidaţii au nevoie de doar 25.000 de semnături şi prezintă o singură listă de susţinători.

Guvernul României ia în considerare această variantă, neputând să se desfășoare alegeri democratice în perioada pandemiei de Coronavirus.

06 aprilie – Declarații susținute de premierul Ludovic Orban și de alți membri ai Executivului la începutul ședinței de guvern #LudovicOrban #SedintadeGuvern #PalatulVictoria

06 aprilie – Declarații susținute de premierul Ludovic Orban și de alți membri ai Executivului la începutul ședinței de guvern#LudovicOrban #SedintadeGuvern #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Luni, 6 aprilie 2020

Raluca Turcan, vicepremierul României: „Este evident că în această situaţie de criză nu se pot desfăşura activităţi specifice campaniei electorale şi că alegerile trebuie organizate într-un context sigur din punct de vedere epidemiologic”

Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență se va prelungi! Citește mai multe aici!

sursa foto: 3minute.net

sursa video: Facebook

Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Lasă un răspuns