La plajă

În ciuda avertismentului de Coronavirus, peste 3000 de englezi au ignorat recomandările guvernului de a sta în casă şi au ieşit în grupuri mari într-un parc din sudul Londrei. Ei au profitat de vremea bună din Anglia şi au ieşit la plajă, uitând de tot ce se întâmplă în lume.

Primăria din Lambeth a postat imagini pe Twitter şi a anunţat că parcul va fi închis de azi, prin declarația de mai jos:

„În ciuda sfatului clar, peste 3000 de oameni au ieşit în parcul Brockwell, mulţi la plajă sau în grupuri mari. E inacceptabil. Din păcate, din cauza acţiunii minorităţii înseamnă că parcul va fi închis de mâine. Ne pare rău că trebuie să luăm această măsură. Nu ar fi fost necesar dacă oamenii ar fi ascultat instrucţiunile clare ale guvernului. Facem asta pentru siguranţa cetăţenilor. O parte minoritară a populaţiei nu a urmat recomandarea, e regretabil că suntem nevoiţi să acţionăm”.

Departamente de poliţie din mai multe zone au raportat sute de persoane care au ieşit la plajă în parcurile londoneze. Faptele unora fiind pedepsite prin amenzi, sau chiar prin arest.

Marea Britanie e copleşită de cazuri de Coronavirus. Aici sunt 41.000 de infecţii şi 4300 de morţi.

Sursă, sursă foto: Mediafax.ro

Autor: Raluca Vodă