orele online
orele online

Am văzut în mediul online că tot mai multă lume se adaptează cu greu situației actuale. Cu cât trece mai mult timp, cu atât devenim tot mai stresați de statul în casă. Practic ne temem de ce ne-am dorit, o vacanță mai lungă. Dar m-am obișnuit. Surprinzător, orele online mă ajută să fac față carantinei.

După ce am încercat o mulțime de așa zise soluții de a omorî plictiseala și mi-am perfecționat unele hobby-uri, asta in prima săptămână, a venit primul mesaj care mă anunța că într-o zi de luni vom avea prima oră online.

Sincer, la început eram foarte sceptică față de orele online. Mă gândeam că ce vor profele de la noi, că îmi pierd din timp, sau mai știu eu ce. Însă, am văzut că nu e neapărat de învățat, ci de socializat. Aș vrea să le mulțumesc doamnelor profesoare care s-au gândit la noi.

Pot spune că suntem o clasă fericită

Da, chiar dacă noi cică nu ne înțelegem super bine și nu suntem o clasă unită, suntem una fericită, pentru că avem două-trei profesoare care chiar se interesează de soarta noastră. Am văzut cazuri, în clasele prietenilor mei, în care au primit pur și simplu o listă de pagini într-un mesaj bloc și asta e tot. Pe când noi, ne mai strângem la o oră online, mai râdem, mai glumim, dar, cel mai important, mai uităm.

Doamna profesoară de universală, dacă citiți asta și nu a ajuns deja la dumneavoastră, după prima oră pe care am avut-o discuțiile dintre colegi au continuat. Majoritatea celor care au participat la oră s-au mutat pe chatul clasei într-un apel video și trebuie să recunosc că îmi era dor de colegi, de glume și râsete, de toate.

Orele sunt tot mai interesante

De la o oră în care unul dintre colegi ne prezintă câinele lui, până la alta în care îți intră pisica în cadru, cred că nu o trecut nici o săptămână. Povestim parcă mai mult, fiecare fiind în intimitatea lui. Altcumva stau cu pisica în brațe și o ascult pe doamna profesoară de română, parcă mai cu drag. Acum mă gândesc la ultima oră de română în care am fost întrebați pe rând ce am făcut azi, ca un fel de mic joculeț.

Trecând peste plictisul zilelor și cam aceleași lucruri pe care le fac zilnic, orele online reprezintă o activitate plăcută. Poate una e luată mai în serios, mai scriem, mai facem exerciții, dar nu stăm tot singuri sau cu aceeași trei oameni la telefon. Până la urmă, mai povestim și cu cineva care nu face parte din cercul ăla restrâns de oameni.

Eu una pot să le mulțumesc profesoarelor care își fac timp pentru noi. Deși uneori nu am chef, am și tras chiulul, e plăcut să mă mai văd cu profele și colegii. Îmi era dor să îmi spun punctul de vedere la istorie, că așa cred eu, să o aud pe doamna profesoară de română cum ne povestește chiar dacă nu despre română. Să o văd pe doamna profesoară de universală. Dar îmi era și dor de colegii mei, chiar dacă acum îs mai relaxați de acasă.

Pentru mine, zilele de carantină au devenit mai diverse și puțin mai fericite. Mulțumesc colegilor pentru glume, fie ele și neinspirate.

Dacă și tu te plictisești în perioada carantinei, uite aici ce poți face pentru a omorî timpul!