Victor Babeş
Victor Babeş

Noi 18 cadre medicale de la Spitalul Victor Babeş au fost depistate cu infecţie cu Coronavirus. Anterior, şapte medici erau confirmaţi cu această boală, anunţă ASSMB.

Un comunicat al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a transmis vineri Agenţiei Mediafax următoarele:

„În aceste zile, la Spitalul Clinic de Boli lnfecţioase şi Tropicale „Dr.Victor Babeş” din Bucureşti, spital de primă linie în lupta pentru combaterea pandemiei, continuă testarea personalului medical care s-a ocupat, în ultimele 3 săptămâni, de îngrijirea pacienţilor cu COVID-19. Din prima serie de 200 de angajaţi testaţi, în total 25 de persoane sunt pozitive pentru SARS CoV-2, toate cazurile fiind raportate la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, conform normelor în vigoare”.

Conform aceleiași surse, este vorba despre doi medici primari, trei medici rezidenţi şi 20 de asistente şi infirmiere.

„Toţi cei 25 de angajaţi sunt asimptomatici şi au fost imediat internaţi şi izolaţi în cadrul spitalului. În acest moment se derulează procesul de testare pentru restul de 200 de angajaţi implicaţi direct în îngrijirea pacienţilor COVID-19. Reiterăm faptul că Primăria Capitalei şi Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti au luat măsurile necesare pentru ca toate cele 19 spitale din subordine să fie pregătite pentru a oferi servicii medicale adecvate în această perioadă de criză sanitară”, susține Mediafax.

Autor: Raluca Vodă