Vârful pandemiei

Ministrul Sănătății a preconizat când va fi vârful pandemiei de COVID-19!

"în Știri" by

Ministrul Sănătății a preconizat când va fi vârful pandemiei de COVID-19!

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății a declarat joi seara, faptul că epidemia de coronavirus ar putea atinge vârful în a doua jumătate a lunii aprilie, în România. Când numărul oamenilor contaminați de COVID-19 ar putea ajunge la aproximativ 10-15.000 de cazuri.

Pe la finalul lunii mai, ar putea ca lucrurile să se domolească și restricțiile vor fi mai puține.

“Vârful pandemiei îl văd în a doua jumătate a lunii aprilie. Dar îl văd mai ascuţit sau mai domol, în funcţie de ceea ce vom face noi, atât ca activitate medicală, dar şi populaţia prin măsurile care trebuie într-adevăr respectate. Poate fi în jur de de 10.000, poate fi în jur de 15.000, depinde cum avem rata de transmitere locală, accelerată sau nu. Poate fi din cazuri uşoare şi medii, poate fi din cazuri grele, critice, care necesită suport, şi atunci vom avea o aglomerare a terapiilor intensive şi vom avea şi decese”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

“Să ne gândim cam la două săptămâni după ce va trece vârful, să ne putem relaxa, în condiţiile în care vom respecta în continuare nişte precauţii. Pe final de mai, în măsura în care numărul de cazuri noi vor scădea şi numărul de decese nu se va mai accentua”, a precizat Tătaru, răspunzând unei întrebări cu privire la momentul când vor începe să fie ridicate restricţiile.

Sursa:StirileProtv

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi