grătar în stradă
grătar în stradă

Cinci bărbați din municipiul Brăila care făceau grătar în stradă și ascultau muzică la maxim au fost amendați de polițiști și ulterior încătușați.

IPJ Brăila a declarat că agenții din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au depistat pe data de 2 aprilie, în jurul orei 18:00, cinci persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 49 de ani, care tulburau liniştea şi ordinea publică. Aceștia ascultau muzică la intensitate mare, în timp ce făceau grătar chiar în mijlocul unei străzi.

În comunicatul IPJ Brăila, citat de Agerpres se precizează:

„Întrucât aceştia nu s-au supus solicitărilor poliţiştilor de a-şi înceta activitatea, au fost încătuşaţi şi controlaţi corporal sumar, conform procedurilor. Cu această ocazie, asupra unui tânăr de 23 de ani, din Brăila, a fost găsit un cuţit tip briceag, în lungime totală de 27 de cm şi lama de 12 cm, pe care îl purta în buzunarul pantalonilor”.

Cei cinci au fost conduşi la sediul poliţiei, unde au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr.3/2020, Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi Legea 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic.

Polițiștii au întocmit și dosar penal pe numele tânărului de 23 de ani în cauză, continuându-se cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

Autor: Raluca Vodă