Elon Musk trimite ventilatoare spitalelor din toată lumea, pentru a lupta cu COVID-19!

0
91 views
Elon Musk trimite ventilatoare

Elon Musk trimite gratuit în întreaga lume ventilatoare aprobate de Food and Drug Administration (FDA). Ele vor fi livrate prin rețeaua de distribuție a companiei Tesla. Datorită cererilor de la unitățile medicale din SUA și de pretutindeni, confruntate cu această pandemie, Elon Musk a făcut acest anunț, în ajutorul lor.

Aceste ventilatoare lipsesc din unitățile medicale pe măsură ce numărul pacienților contaminați cu Coronavirus crește, în special în zone ca New York City sau Italia. Ele sunt folosite în sprijinul pacienților care au nevoie de respirație asistată.

“Avem ventilatoare aprobate de FDA disponibile. Le vom trimite la spitalele din toată lumea în regiunile unde livrează Tesla. Aparatele și transportul sunt gratuite. Singura cerință este ca ventilatoarele să fie folosite imediat pentru pacienți, nu stocate în depozite. Vă rog, anunțați-mă pe mine sau @Tesla”, a scris Musk marți pe Twitter.

Musk a cumpărat ventilatoarele din China, unde era supraaprovizionare cu aparate de mărcile ResMed, Pshilips și Medtronic. Contribuția acestuia a fost una foarte importantă la rezolvarea penuriei de ventilatoare din SUA.

În luna martie Musk a mai făcut o donație de 1.200 de ventilatoare în orașul Los Angeles.

Musk nu a furnizat doar California, statul său de reședință. Primarul New York-ului, Bill de Blasio a afirmat că a avut lungi conversații pe tema aceasta cu Musk, în urma cărora Tesla și SpaceX au donat sute de ventilatoare statului. „Suntem profund recunoscători”, a adăugat de Blasio. „Avem nevoie de fiecare ventilator pe care putem pune mâna pentru a salva vieți în aceste săptămâni”.

„Giga New York se va redeschide pentru producția de ventilatoare îndată ce va fi omenește posibil. Vom face tot ce ne stă-n puteri pentru a-i ajuta pe cetățenii din New York”, a mai scris Musk pe Twitter după ce a primit solicitarea de la oficialii statului New York.

Se așteaptă ca Tesla să înceapă curând fabricația de ventilatoare Medtronic.

Sursa: hotnews.ro

Sursa foto: Inc.com

Autori: Gina Sângeorzan și Fodor Andra-Maria