În SUA medicii sunt concediați dacă vorbesc despre lipsa măștilor!

0
153 views
medicii sunt concediati

Spitalele din SUA fac tot posibilul să nu facă publice deficiențele pe care le pot prezenta. Astfel, medicii sunt concediați dacă vorbesc despre lipsa măștilor!

Spitalele din SUA își amenință angajații care fac publice condițiile de muncă în timpul Pandemiei de Coronavirus cu concedierea, conform Bloomberg.

Astfel, lui Min Ling, medic de urgență din Washington, i s-a transmis faptul că a fost demis. Decizia a venit în urma unui interviu acordat de către medic într-un ziar despre o postare pe Facebook, în care prezintă detaliat ceea ce considera el că este echipament medical inadecvat.

De asemenea, o asistentă din Chicago a fost concediată după ce le-ar fi mărturisit colegilor că vrea să poarte o mască adecvată, potrivit aceleiași surse. Angajații de la centrul medical NYone Langone Health, din New York, ar fi fost avertizați că li se va rezilia contractul de muncă dacă discută cu mass-media fără aprobare.

În acest sens, Ruth Schubert, purtătoare de cuvânt a Asociației Asistenților Medicali din Washington, a declarat: „Spitalele le ameninţă pe asistentele medicale şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii, în încercarea de a-şi păstra imaginea. Este inadmisibil”.

Muncitorii din domeniul sănătății „trebuie să aibă capacitatea de a spune publicului ce se întâmplă cu adevărat în interiorul unităţilor de îngrijire pentru pacienţii cu COVID-19”, a mai adăugat ea.

Unii medici sunt demiși, alții demisionează! În Arad, 8 medici și-au dat demisia, iar 80 de angajați și-au luat concediu! Click aici pentru detalii.