medicii de la Timisoara

Coronavirusul sperie și medicii de la Timișoara! Demisiile continuă!

"în Știri" by

Se pare că, din cauza virusului COVID-19, medicii de la Timișoara demisionează.

Camelia Roi declară: „De ce ministrul sănătății și cei responsabili de dezastru pot să-și dea demisia și doctorii, nu?”. Doctorul care a înfruntat sistemul la Colectiv, care a continuat să lupte, care și-a asumat riscurile, care e și acum la Spitalul de Arși din București, spune că înțelege gestul medicilor de la Timișoara și de la Orăștie care demisionează ca un avertisment pentru ce se întâmplă în spitale. „Incriminarea medicilor care-și dau demisia în aceste zile din cauza lipsei echipamentelor de protecție nu rezolvă problemele”, spune ea. „Nu sunt deloc de acord cu blamarea acestor medici. Eu consider că autoritățile, managerii de spital și toți ceilalți implicați în deciziile acestor momente și care ne cer să luptăm cu acest virus fără posibilitatea de a ne proteja comit un act criminal. Mai ales nouă, medicilor din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, locul unde riscul de contaminare este cel mai mare.”

Camelia Roiu ne mai mărturisește că: „Există statistici nenumărate. Cele mai multe decese din rândul cadrelor medicale sunt din rândul celor infectați și care au continuat să lucreze. Știți de ce? Există studii care arată că expunerea permanentă la acest virus păcătos amplifică boala, duce la forme severe. De aici și mortalitatea ridicată. În aceste condiții, stau și mă întreb de ce nu sunt deja asigurate echipamentele de protecție pentru medicii din prima linie?! De ce riscă să-și îmbolnăvească medicii? Cine vrei să-ți mai îngrijească pe bolnavi?”

Se pare că statul pregătește o ordonanță militară care le-ar interzice medicilor să demisioneze.

Care este motivul? Numai în Mioveni peste 100 de cadre medicale au decis să renunţe, în vreme ce la Arad 8 medici şi-au depus dosarele de pensionare. O întreagă secţie a Spitalului Orăştie a demisionat astăzi în masă.

Momentan, pentru a stopa valul de demisii din rândul medicilor, Guvernul a decis să prelungească perioada de preaviz, în cazul personalului medical, până la 90 de zile. Dar ordonanţa miliară 4 ar putea veni cu decizii mult mai dure pentru aceştia.

sursă: libertatea

Elevă la Colegiu Național "Iancu de Hunedoara", profilul filologie. Își găsește echilibrul în mediul spiritual, meditând, cintind despre univers si efectele acestuia asupra noastră. Mottol ei este „Când eram mic mama mi-a spus: Dacă te duci în armată, vei deveni general. Dacă te duci la seminarul teologic, vei deveni Papă. În schimb am dvenit artist şi sunt Picasso.“

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi