Câte milioane de oameni ar putea trăi în sărăcie la finalul pandemiei?

0
201 views
Finalul pandemiei
Finalul pandemiei

Câte milioane de oameni ar putea trăi în sărăcie la finalul pandemiei?

Pandemia de Coronavirus va avea efect asupra economiei și astfel va creea o criză. Acest lucru ar putea afecta foarte mulți oameni ajungând la sărăcie.

Un raport al Băncii Mondiale arată faptul că aproximativ 11 milioane de oameni din zona Asiei de Sud-est sunt afectați de criza economică provocată de pandemia de Coronavirus. Iar mai mulți cetățeni din China, Malaezia, Papua Noua Guinee, Filipine, Thailanda și Indonezia sunt în pericol de a rămâne fără locuri de muncă, potrivit specialiștilor în economie de la Banca Mondială.

Banca Mondială vine cu noi predicții prin care arată o creștere regională față de cât a fost în anul 2019. Astfel, pentru 2020 este o creștere de 2.1%, față de 5.8% cât a fost în 2019.
Acel procent de 2.1% ar putea ajunge în 0.5% dacă această criză se va extinde pe și mai mult timp.

Această încetinire a economiei globale ar putea avea consecințe grave!

Banca Mondială a anunțat că va oferi un ajutor financiar țărilor în curs de dezvoltare. Pentru a ușura din efectele acestei crize, banca va oferi o sumă de 14 miliarde de dolari, urmând ca în decurs de 15 luni să ajungă la 150 miliarde de dolari pentru protejarea celor mai vulnerabili.

Soluția ține și de abilitatea guvernelor de a reuși să controleze răspândirea virusului. Astfel la finalul pandemiei va fi o repornire cât mai rapidă a economiei mondiale care va atenua pierderile.