A fost declarată recesiunea economică globală din cauza Coronavirusului!

0
486 views
recesiune globală

Fondul Monetar Internaţional (FMI) consideră că deteriorarea economică din cauza Coronavirusului este o recesiune globală, conform Euronews.

Kristalina Georgieva, liderul FMI, a dat verdictul în timpul unei şedinţe a Comitetului Financiar al Fondului – care reprezintă 189 de ţări.

„Estimăm o revenire în 2021. De fapt, am putea înregistra chiar o revenire puternică, însă doar dacă reuşim să oprim răspândirea virusului peste tot şi să prevenim transformarea problemelor de lichiditate în probleme de solvabilitate”, afirmă Kristalina Georgieva.

De asemenea, economistul Poul Thomsen a postat un avertisment aspru: „În marile economii europene, serviciile închise prin decret guvernamental reprezintă aproximativ o treime din producţie. Aceasta înseamnă că fiecare lună în care aceste sectoare rămân închise se traduce printr-o scădere de 3% a PIB-ului anual”.

Pandemia a lovit economia!

„Mai multe ţări ar putea să urmeze în ceea ce este deja cel mai mare număr de cereri de asistenţă primit într-un anumit moment de FMI”, a precizat Poul Thomsen. Fondul a decis să îşi urgenteze procedurile şi normele interne pentru a putea răspunde rapid la criza Coronavirusului.

Mai multe despre Coronavirus și simptomele acestuia, chiar aici!

Fodor Andra Maria