au abandonat pacienții

De frica infectării cu Coronavirus, toată secția unui spital și-a dat demisia!

"în Știri" by

Singurul medic de terapie intensivă, 5 asistente și 5 infirmiere din aceeași secție au abandonat pacienții de frică! S-au ridicat și au plecat, lăsând o singură asistentă să se ocupe de toți oamenii infectați.

Conform Digi24, prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă a afirmat:

„Cu chiu, cu vai am dat de managerul de la Orăștie și mi-a adus la cunoștință că cinci infirmiere, cinci asistenți medicali și medicul de pe secția de ATI s-au ridicat și au plecat spunând că le este frică să mai facă meseria de medic, să-și mai slujească pacienții. Am întrebat despre motiv. Este lipsa echipamentelor? Mi s-a spus că nu. Acum sunt în drum spre Orăștie. Au acolo tot ce le trebuie, dar au spus că le este frică de acest Coronavirus și că dacă vor lucra acolo vor muri. Aceasta este explicația care mi-a fost dată. În spital nu sunt internate persoane infectate cu Covid-19.”

De asemenea, managerul Spitalului Municipal Orăștie, Grațiela Achim delară:

„Sunt stupefiată! Se simt amenințate, în pericol, că pot deveni victime colaterale ale acestui virus. Este un calvar! Nu o să fie activitate pe terapie intensivă, în dimineața asta noi, culmea, chiar în dimineața asta, aveam întâlnire cu un alt medic pe care voiam să-l luam în cadrul spitalului. Doamna a decis să vină la noi, va fi încadrată, dar își va putea începe activitatea doar după Paști.”

Oare când va dispune România de niște cadre medicale competente?

Dacă vrei să citești mai multe despre Coronavirus și simptomele acestuia, click aici!

Fodor Andra Maria

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi