astrofizician la spital

Astrofizician ajuns la spital cu magneți blocați în nas! Voia să inventeze un colier anti-Coronavirus!

"în Știri" by

Ce face autoizolarea din oameni! Un astrofizician a ajuns la spital după ce a încercat să creeze un colier anti-Coronavirus!

Un astrofizician a ajuns la spital dintr-un motiv mai puțin obișnuit: i s-au blocat patru magneți în nas! Asta s-a întâmplat încercând să creeze un colier care ar împiedica oamenii să-și mai atingă fața în timpul Pandemiei de Coronavirus.

În vârstă de 27 de ani, dr. Daniel Reardon, un astrofizician de la Universitatea Swinburne din Melbourne, construia un colier care emitea semnale de alarmă la contactul mâinii cu fața. Conform The Guardian, acesta s-a pus pe construit dispozitivul pentru a mai alunga din plictiseala auto-izolării.

Studiind pulsarii și undele gravitaționale la universitate, cercetătorul a folosit patru magneți puternici neodim.

„Am câteva echipamente electronice, dar nu și experiență pentru realizarea unor circuite”, recunoaște dr. Reardon. „După ce am realizat că ideea nu funcționează, tot mă plictiseam, așa că am început să mă joc cu magneții. I-am pus pe lobii urechilor, apoi într-o nară, după care lucrurile au degenerat destul de repede după ce i-am băgat și în cealaltă nară”, mai declară australianul.

Acesta a spus că și-a băgat doi magneți în nas, alți doi aflându-se pe exteriorul nărilor. Când a încercat să-i înlăture pe ultimii, cei din interior s-au blocat unul de altul. Ca soluție finală, dr. Reardon i-a băgat și pe ceilalți în nas, toți patru magneți rămânând blocați.

„În acel moment, partenera mea, care lucrează la spital, a început să râdă de mine. Am încercat să-i trag afară, după ce m-am chinuit 20 de minute am căutat o soluție pe Google și am găsit o poveste asemănătoare trăită de un băiat de 11 ani. Soluția consta în și mai mulți magneți, puși afară ca să-i neutralizeze pe cei dinăuntru. Când încercam să-i trag în jos s-au lipit unii de alții, iar cei pe care îi mai aveam în afara nasului au intrat în nara stângă și astfel am rămas fără magneți”, mai relatează cercetătorul. Acesta a mai spus și că a încercat să scoată magneții cu un clește.

În final, partenera l-a dus la spitalul unde lucra, unde doctorii l-au anesteziat și i-au scos magneții cu mâna.

Te plictisești și tu cât stai acasă? Uite aici top 5 cărți de citit!

Sursa foto: Facebook/Daniel Reardon

Radu (zis și Radudu) are 16 ani, e din Fălticeni și studiază la Colegiul „Nicu Gane”. Se consideră genul de persoană care vrea sa fie mereu mai sus decât nivelul așteptărilor (chiar și cele personale) și care se oftică grav când nu îi iese ceva. Mereu vine cu câte o glumă (fie ea și mai seacă) pentru a încerca să relaxeze orice frunte încrețită. Adoră muzica și, mai nou, și-a descoperit și o pasiune pentru scris. Pe lângă acestea, marile sale pasiuni sunt filmele bazate pe comics și fotbalul.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi