de ce să adopți
de ce să adopți

Nu am fost și nu sunt împotriva cumpărării unui animal de companie. Dar oare lumea nu ar fi un loc mai bun dacă am începe să adoptăm animale nu să continuăm să comercializăm aceste suflete nevinovate?

De ce să adopți în loc să cumperi? Toate animalele sunt suflete vii care au sentimente și trebuiesc tratate în același mod iubitor. Am reușit să ajung de câteva ori în anumite adăposturi de pe teritoriul țării noastre. Nu aș putea spune decât că am fost pusă la pământ de sufletele pure și nevinovate ce au fost abandonate… lăsate pradă gratiilor și limitate doar la o farfurie cu apă, un bol cu mâncare și poate un coleg de „celulă”. M-am pus în locul acelor ochişori nevinovaţi. Durerea simţită, dragostea neînţeleasă, lipsa unui cămin… Aceste necuvântătoare sunt condamnate la o viaţă mizeră, exact ca deţinuţii. Diferența constă doar în faptul că animalele nu au greşit. S-au născut într-un loc nepotrivit. Animalele sunt deseori poate chiar maltratate doar ca într-un final să fie omorâte. Nu au fost acceptate de societete, iar unii nu şi-au mai găsit locul de sufleţelele lor.


Poate că adopţia nu e o fiţă!

E un lucru necesar ce te face om. Dacă te gândeşti să îţi cumperi un căţeluş sau o pisică, poate că ar fi înţelept să iei în considerare şi adopţia. Da, probabil nu ai să găseşti un câine de rasă cu pedigree, dar cu siguranţă vei găsi suflete. Animale loiale ce ar face orice pentru o fărâmă de atenţie şi dragoste. De altfel, dacă populaţia ar încuraja la nivel global cumpărarea animalelor de companie, am evita creşterea masivă a numărului acestora. Probabil s-ar evita şi maltratările stăpânilor ce folosesc animale spre scop de îmbogăţire. Au impresia că ele devin doar maşini de făcut pui, nerespectând animalul ca fiinţă, lăsându-l să-ţi urmeze în pace cursul normal al vieţii. Am cunoscut un astfel de caz. O fetiţă extraordinară din rasa Buldog Francez. A fost folosită de stăpânii săi doar spre a face pui. Când nu a mai putut, aceştia au dat-o uitării, neglijând-o ca fiinţă. Acum ea este în grija unei doamne extrem de iubitoare ce îi oferă căminul pe care îl merită. Dacă toţi am recurge la astfel de gesturi în loc să alegem rasele, pedigree-ul şi caracteristicile ideale, am  aduce fericire multor animale.

Nu ar mai fi folosite doar pentru a îndeplini un scop material în viaţa animalului suprem, omul.

De ce să adopți? Putem face o faptă bună!

Să ne hotărâm atunci când decidem să achiziţionăm un animăluţ, că poate un lucru mai bun de făcut ar fi să păstrăm banii şi să mergem să salvăm unul din adăpost. Mereu trebuie să te gândeşti la un bine comun. Niciodată să nu fii atât de egoist încât să nu-i ajuţi pe cei ce nu se pot ajuta sub nici o formă singuri. Loialitatea şi dragostea adevărată nu se cumpără cu banii. Ele se pot descoperi în spatele unor ochi mari ce te aşteaptă să te revadă în orice moment al zilei. Indiferent de cine ai fi, de unde vii şi de ce vei face în continuare.
Să adoptăm, să fim oameni!

Autor: Deneș Rebbeca

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să știți mai multe despre animale,puteți afla mai multe chiar aici!