O pisică din Belgia a fost infectată cu noul Coronavirus în Belgia și este primul caz de „pacient” animal din Europa. Încă nu există destule informații, dar autoritățile ne asigură că nu există riscul de a se transmite de la animal la om.

Studiul pe această pisică a fost făcut de cercetătorii de la Facultatea de Medicină Veterinară din Liège (est), au explicat vineri autorităţile sanitare în timpul unei conferinţe de presă.

Emmanuel André, medic, purtător de cuvânt al autorităţilor cu privire la această pandemie, a declarat că este un caz izolat și s-a putut întâmpla în urma unui contact apropiat dintre animal și omul infectat.

Agenţia federală belgiană pentru siguranţa lanţului alimentar (Afsca), a declarat într-un comunicat că pisica suferea de probleme respiratorii și digestive.

„Riscul de transmitere a virusului de la animalele domestice la om este meglijabil în raport cu riscul de transmitere prin contact direct între oameni”, a mai declarat Afsca.

Concluzia Agenţiei federale belgiene pentru siguranţa lanţului alimentar:

„A se evita contactul apropiat cu el, a se spăla pe mâini după ce atingi un animal, a nu lăsa animalul să vă lingă pe faţă. Este vorba de a împiedica transmiterea virusului la animal şi de a evita ca el să nu devină purtător de virus.”

Vrei să știi ce poți să faci în carantină fără să-ți pierzi mințile? Click aici!