credința nu ne apără de Coronavirus

În caz că nu ați aflat, de curând, doi preoți au fost testați pozitiv de coronavirus, alături de alți patru angajați ai unei biserici din București. Să fie oare un semn? Să fi ajuns noi un popor cu credința slăbită? Dacă nici credința nu ne mai apără de coronavirus, atunci cine?

Răspunsul este simplu: noi înșine! Iar dacă tot am început-o așa, Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută. Trebuie doar să ne spălăm pe mâini, să păstrăm distanța (dacă este absolut necesar să ieșim din case) și să respectăm celelalte indicații date de către sursele oficiale

Dacă nici Dumnezeu nu ne mai apără de coronavirus, suntem pierduți!

Păi dacă Dumnezeul vostru este într-o clădire fără viață, în biserică, dar nu în suflet, atunci probabil că da, suntem pierduți.

Am tot auzit diferite speculații cum că harul divin te apără de viruși, dar… nu le-am înțeles prea bine, cred că mă depășeau. Ah! Sau stai… Cum de nu m-am prins pân’ acum?! Coronavirus ar trebui să fie un virus cu frică de Dumnezeu și să fie, de fapt trimis să ne purifice de necredincioși! Sau așa ceva… Cred. Altfel n-am cum să mi-l imaginez pe acest virus că va spune „Stai că nu-l infectez! Ăsta-i creștin!”.

Dar dacă încă ești convins că vrei să mergi la biserică să te împărtășești, atunci s-ar putea să mai faci încă un drum acolo, pentru care cel mai probabil vei avea nevoie de așa ceva.  Crede-mă, îmi vei mulțumi mai târziu.

Și totuși, românul, ca un bun creștin ce e, mă gândesc și eu că ar trebui să încerce să nu se-mbulzească, măcar acum, precum la moaște, atunci când vrea să cumpere ceva. Acum nu știu… Poate că mă înșel, dar țin minte că lăcomia era un păcat. Sau oare e necreștinesc să nu te îmbulzești? Nu de alta, dar întreb pentru că…nu prea am auzit de preoți care să dea buzna să împărtășească oamenii din spitale. Cu atât mai mult să se împărtășească după ei, dacă tot declară BOR că nu există pericol!

Păi dacă nici credința nu ne mai apără de coronavirus, atunci cine altcineva să ne mai apere decât noi? De parcă virusului îi pasă despre ce credem!

În concluzie, haideți să stăm acasă, că și așa există fel și fel de activități pe care le putem face. Dacă chiar îți vine să te dai cu capul de pereți în carantină, nu dispera! Încearcă asta!