Prezervative

Criza mondială de prezervative este posibilă! O mare companie și-a închis fabricile!

"în Știri" by

Criza mondială de prezervative este posibilă! O mare companie și-a închis fabricile!

Pentru evitarea răspândirii epidemiei de Coronavirus, cele 3 fabrici ale Companiei Kared Bhd au oprit producția în urmă cu 10 zile din cauza măsurilor adoptate de guvern.

Compania Kares Bhd se află în Malaezia și realizează 20% din producția mondială de prezervative.
Lucrul acesta înseamnă un deficit de 100 de milioane de prezervative pe piață. Pe lângă prezervativele care ajung în magazine, o parte din ele sunt realizate pentru programele internaționale sau pentru sistemele naționale de sănătate.

„Ne vom confrunta cu o criză de prezervative la nivel mondial, ceea ce va fi înfricoșător”, a declarat Goh Miah Kiat, CEO Karex, pentru Reuters. „Grija mea este că pentru programele umanitare din Africa criza nu va dura două săptămâni sau o lună. Ar putea dura câteva luni”, a adăugat acesta.

2.161 de cazuri confirmate de Coronavirus și peste 26 de decese are Malaezia, fiind cea mai afectată țară din Asia de Sud-Est. Starea de alertă va rămâne instaurată până pe 14 aprilie cel puțin.

Producătorul de prezervative Karex încearcă să obțină de la guvern o modalitate de a funcționa în anumite condiții.

În Malaezia este permis ca unele activități să își deruleze activitatea cu jumătate dintre angajați.

Alți mari producători de prezervative au companii și fabrici în China, India, Thailanda- unde numărul oamenilor contaminați cu noul virus continuă să crească.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi