ce faci în carantină
ce faci în carantină

La mine deja sunt două săptămâni și ceva în carantină. Nu mai suport prea mult, ieri mi-am mângâiat roboțelul care aspira și i-am zis „băiat bun” sau „frumosule”. Știu că simți acum o mare nevoie de conexiune umană, dar ce faci în carantină ca să nu freci menta, și implicit, să-ți pierzi mințile?

Închide TV-ul.

Primul pas în a face ceva e să îți faci timp pentru acel lucru. Trebuie să eliberezi din viața ta chestiile care nu te ajută. Și da, Antena 3 e unul dintre acele lucruri, baby. Așa că închide TV-ul și nu te mai lăsa poluat de tot felul de actualizări, știri picante, vulpițe și alte nebunii. Am zis TV la modul general, dar se aplică și in online. Deschide cât mai puține știri. Mass-media are tendința de a exagera totul în perioada asta, așa că mai bine să te ții departe de informația ,,de scandal” sau ,,de trend”.

Poți controla ceva din tot ce se întâmplă? Nu. Atunci nu te mai stresa și acceptă situația așa cum e, încearcă să faci ce e mai bine din ea.

Dezvoltă-te!

Eu am început în perioada asta să fac două cursuri online. Unul de marketing și unul de leardership. Cea mai bună alegere să îți ocupi timpul, pentru că nevoia de învățare există mereu și cred că e util pentru toată lumea să învețe chestii care nu se fac la școală. Printre multe lucruri învățate cu ajutorul cursului de leadership, am învățat și:

Ceea ce crezi că ești, determină de fapt, ceea ce ești.

Viața ta (inclusiv job și venit) devine media persoanelor cu care stai, deci dacă vrei să îți îmbunătățești viața, stai cu persoane care se află mereu în continuă evoluție. E vremea schimbărilor. Succes.

Ajută să te gândești în fiecare zi la ceva ce îți pune în evidență atuurile, nu doar la chestii la care trebuie să devii mai bun. Concentrează-te pe ceea ce faci bine!

Socializează!

Ia toate persoanele alea hot de pe instagram și scrie-le, că acum ai timp. E important să cunoști persoane noi, pentru că doar așa înveți lucruri noi despre tine.

Sună-ți prietenii la telefon sau facetime, o să-ți dai seama că energiile se transmit și de la distanță și iubirea e și în online. Nu aștepta să te vezi cu cineva ca să comunici cu persoana aia, avem atâtea metode să comunicăm, e păcat să nu le folosim.

Distrează-te!

Acum e vremea când poți să faci ceea ce te face fericit. Citește ceva, uită-te la un serial, ascultă muzică și dansează prin casă ca un descreierat.

Îți recomand ca seriale: The Handmaind’s Tale, The 100, House of Cards.

Filme: Arrival, Cloud Atlas.

Cărți: Call me by your name, Plânsul lui Nietzsche.

Sper că ți-am oferit câteva răspunsuri la întrebarea „Ce faci în carantină ca să nu îți pierzi mințile?”. Încă un lucru, petrece timp cu familia, nu ești chiar singur în izolare, probabil aveți unele divergențe, poate vă înțelegeți foarte bine, dar acum e timpul să fiți aproape unul pentru celălalt.