Vulpița, numărul 1 pe Youtube! Cât de mult mai promovăm prostia?

Îmi pare rău că în momentul lansării ei chiar mă uitam la televizor, la emisiunea care i-a făcut „vedete”. De la început, acest subiect obosit și în termen tineresc „fumat” mi-a creat o stare de anxietate și repulsie ireversibilă. Reculul primordial l-am primit chiar acum, când am văzut că melodia Vulpiței (și al lui Axinte) este numărul 1 în Trending pe Youtube.

Deja îmi pare rău că le fac reclamă prin articol, mă doare sufletul că s-a ajuns la așa ceva: promovarea prostiei, pentru că se plătește bine de către cei care vizionează. Da, normal, toți vrem să vedem oameni mai proști decât noi la TV, dar asta le întrece pe toate!

Au fost puși să scrie, se chinuiau să iscălească pe foaie câteva cuvinte simple. De vorbit, nu mai zic. Mai rău nu se poate, din păcate. Ce exemplu sunt cei doi, Vulpița și Viorel, pentru copii și adolescenți? Povestea lor s-a bazat pe: cum l-a înșelat Vulpița pe Viorel, cum s-au ciondănit, cum Vulpița dă drumul la robinetul de lacrimi la comandă și ca să nu fie totul îmbrăcat în ceva penibil, i s-a mai pus și o blondă-n brațe lui Viorel, să îi puște obrazul Vulpiței de crize și nervi.

O mascaradă, un circ ieftin. Nimic benefic, plus de asta ne aflăm într-o stare de criză pe toate planurile. Unui post important doar de asta îi arde timp de două ore? Să promoveze două personaje certate cu limba română care nu-și țin în frâie destul de bine ieșirile nervoase și limbajul grosolan?

De ce nu s-ar folosi cele două ore pentru a ajuta programul Teleșcoala care pare destul de depășit, să promoveze măsuri de siguranță și prevenție în combaterea Coronavirusului sau… să invite în emisiune tinere talente, ori formații de mult apuse ce au nevoie de un ban în plus, pentru că de mult timp n-au mai apărut pe sticlă?

Nu vă las deloc în articol link-ul către video-ul cu Axinte și Vulpița care cântă de zici că pe Glob se dă un mare party țărănesc. Vă spun doar atât: acum, când scriu, are peste două milioane șapte sute de mii de vizualizări. Am scris în cuvinte, să vedeți ce număr enorm a fost alocat pentru aceste personaje care din punct de vedere cultural sau social sunt nule.

Atenția acordată asupra subiectului încă de la început a stârnit un val de plângeri, dar nimeni nu și-a bătut capul să nu continuie să se uite la marea vrăjeală din emisiunea respectivă. Ne plac pâinea și circul, asta avem. Bașca, doar noi puteam ca în perioadă de pandemie să ne hrănim orgoliile și sufletul cu așa ceva. Nu trebuie neapărat să mă ascultați, dar văd asta disgrațios și sub limitele unui popor de a înțelege penibilul. Noi îl naștem!

sursa foto: Youtube