prost rămâi

Să stai între 4 pereți e un chin, nu-i așa? Tânjesti după o ieșire la un pahar de bârfă cu fetele, o plimbare prin parc, o bere cu băieții. Virusul ăsta ți-a luat tot ce iubeai mai mult pe lume. Amuzant e că te aștepți la o schimbare în comportamentul tău. Crezi că după ce trece toată panica o sa apreciezi mai mult ceea ce ai? Well, cu toată sinceritatea, la fel de prost rămâi și după carantină.

Suntem oameni, ipocriți de la mama natură. Facem tot doar pentru aparență. Nu apreciem ceea ce avem și când ni se ia, ne dăm cu capul de pereți că „Doamne, ce bine era înainte.”

Mai ții minte când ieșeai cu prietenii la o cafea și stăteați la masă fără să zică nimeni nimic? Nu îți dezlipeai ochii de telefon toată ziua și postai numai snap story-uri să vadă oamenii ce viață socială încărcată ai.

Altă problema a umanității: Ai pierdut zilele de pe snap? Click aici și vezi ce poți face!

Sau când ieșeai în club, tot erai tu party-animal în timpul live-ului de pe insta, iar când îți scoteai ochii din ecran stăteai crispat într-un colț. Asta e viața aia activă la care vrei să te întorci? Viața pe care pretinzi să o ai pe social media? 

Trezește-te! Pentru că dacă tu crezi că ești ceea ce vrei să pari pe internet, te minți singur.

Înainte de a sări la concluzii, lasă-mă să te întreb ceva: Când a fost ultima dată când ai făcut o singură poză și pe aia ai postat-o? Fără să stai prea mult pe gânduri, fără să o treci prin 10 filtre și să întrebi 3 prietene dacă merită postată sau nu. Exact, nici eu nu îmi amintesc. 

Asta e problema noastră. Încercăm să părem atât de stabili din orice punct de vedere pe rețelele de socializare, iar în toată goana asta după perfecțiune, ne pierdem din esență.

Acum fie că vrei, fie că nu vrei, ai timp liber. Fă-ți un ceai și gândește-te la cine vrei să fii când, în sfârșit, revii la rutina ta zilnică.

Îți e dor de apusurile alea colorate pe care le prindeai mereu într-o poză, de aerul poluat din fiecare dimineață când te trezeai cu greu să mergi la școală, de copacii înfloriți pe care îi vedeai doar atunci când îți murea bateria la telefon… Cât crezi că o să dureze entuziasmul ăsta fals? Cât crezi că o să te bucuri de tot ce te înconjoară până te întorci înapoi la ecranul care îți fură jumătate de viață? 

Oare în săptămânile astea de izolare o să te plictisești de lumea virtuală sau te scufunzi și mai adânc în ea? Vei continua să-ți pierzi timpul căutând atenție în locurile unde nu o s-o găsești niciodată sau o să faci ceva productiv pentru tine? Știm deja răspunsul la întrebările astea: vei fi la fel de nepăsător ca până acum și o să privești viața cum trece pe lângă tine.

Așa că dacă pentru o secundă te-ai gândit că o să fii total altă persoană când ieși din nou în lume, te înșeli teribil.

Știi că de mâine nu te apuci de sport și dietă cum zici de două săptămâni, nu începi să scrii cartea aia și, în niciun caz, nu începi să-ți faci temele. Doar nu te mai minți singur. O să devii o altă persoană când o să scapi de expresia asta: „de mâine”. Azi. Acum. Probabil să fie ultima ta zi. Nu mai sta pe gânduri.

Așa că, drag om din oglindă, asta e pentru tine. Fă o schimbare pentru care tu, din viitor, o să îți mulțumești. Fii tu, fii autentic, iar dacă nu îți reconsideri percepția asupra realității, cu toată sinceritatea, la fel de prost rămâi și după carantină.