Din Roma
Din Roma

Italia este cea mai afectată țară din Europa și are la momentul scrierii articolului 33.910 cazuri active și 3.405 decese provocate de Coronavirus. Situația se agravează pe zi ce trece și panica din sufletele oamenilor este una de nedescris. Așa zisul COVID-19 se răspândește foarte repede și provoacă sute de cazuri noi. Așa că, am ales să vă scriu din Roma, cu dragoste.

Aflați în carantină de pe data de 10 martie, poporul din Italia încearcă să prevină răspândirea virusului, letal în mai bine de 95% din cazuri pentru cei ce suferă de anumite boli, ascultând regulile impuse de autorități. Italia încearcă să facă față situației critice și, cu toate resursele disponibile, încearcă să se salveze de pandemie.

Atât spitalele din Roma cât și din orașele alăturate capitalei sunt ocupate, lucru care îi aduce pe medici în postura de a decide cine merită și cine nu să fie salvat.

 Situația este una alarmantă și nu pare să se schimbe prea curând.

Virusul nu are încă un antidot, iar antiviralele care ar trebui să oprească temperatura pacienților nu mai au niciun efect.
Populația italiană este supusă unei grele încercări și fiecare minut care trece accentuează spaima din mințile oamenilor. Cu toate acestea, ei au speranță și încearcă să trăiască fiecare clipă ca și cum ar fi ultima.

 În plină criză, cetățenii au ales să uite pentru câteva minute de teamă, de stres, de boală și să fie ei înșiși, liberi și neînfricați.

Cetățenii s-au lăsat purtați de muzică, de ritmul cald pe care aceasta îl poate oferi și au depășit, chiar și pentru o perioadă scurtă, frica de virus. Au reușit să creeze muzică din cele mai neobișnute obiecte, de la farfurii și oale până la mături și forașe. Și-au folosit talentele ascunse și au arătat un semn de solidaritate față de victimele virusului, momentan incurabil.

Atât persoanele tinere cât și cele de vârsta a doua au zâmbit, au dansat, au făcut tot posibilul să evadeze din cotidian, din atmosfera apăsătoare ce i-a urmărit zile întregi și să trăiască poate unele dintre cele mai frumoase clipe.

 Au uitat de tot ce îi afectează, au strigat cât de tare au putut că „iubesc Roma” și au dovedit că dragostea este un sentiment ce poate învinge orice frică.

Au arătat că sunt luptători, că nu și-au pierdut speranța și, chiar dacă virusul le afectează trupul și judecata, nu-i poate face să uite ce înseamnă cu adevărat să trăiești și să te bucuri de fiecare moment al vieții.

Italienii sunt un exemplu de urmat pentru toți cei afectați, sunt acei oameni care ne arată că se poate trăi indiferent de cât de rău și dificil ar fi.

Pentru mai multe detalii despre Coronavirus și despre simptomele acestuia, click aici.

Autor: Lorena Mihăilă