Medic

Probabil ați auzit că la Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava cazurile de coronavirus au explodat în ultimele zile. Din cauza unui singur om care a mințit autoritățile 27 de medici au fost testați pozitiv. Găsiți mai multe detalii aici!

Zeci de cadre medicale din Suceava sunt forțate să plece de acasă după ce lipsa de moralitate și respect a unui om i-a costat sănătatea. În ultimele luni presa e plină de știri despre Coronavirus. Panică la TV, panică pe internet, dar se pare că, nici după declararea stării de urgență, românii nu au înțeles că trebuie să stea acasă și să NU MINTĂ autoritățile!

Mai exact, vorbim de 18 medici și 9 asistente medicale care urmează să fie transportate în izolare la secția de boli infecțioase a spitalului, departe de familiile lor și de posibilitatea de a mai salva vieți.

Lipsa de bun simț și educație a fost mai periculoasă ca un virus, deoarece și medicii care nu au fost testați pozitiv au luat decizia de a se izola de familiile lor. Deci, cât timp tu nu stai acasă, forțezi medicii să se mute.

,,Astăzi este cea mai trista zi din viața FAMILIEI noastre. Noi ne despărțim pentru ca voi să puteți sta ÎMPREUNĂ ACASA!
SOȚIA mea a ales să lupte în fața morții pentru că este cadru medical. Ca ea sunt sute de cadre medicale de la SPITALUL JUDEȚEAN SUCEAVA care se despart de familii pentru a îngriji, inclusiv inconștienți care încă mai cred că lor nu li se poate întâmpla!” declară Tudor, soțul unui cadru medical din Suceava pe pagina sa de facebook.

Mai mult, fiica unui medic din Suceava ne imploră să stăm în casă, tocmai ca să nu simțim ce simte și ea:

,,În ultimele 24 de ore a fost un haos total în capul meu. Să vă explic de ce. Tatăl meu este medic pe ambulanță și zilnic intră în contact cu departamentul de urgențe al spitalului județean „Sfântul Ioan cel Nou”. Este foarte dedicat slujbei lui și își riscă sănătatea zilnic pentru a salva viețile altor oameni. Ieri dimineață a plecat la serviciu pentru prima dată în urma unui concediu medical. La momentul respectiv se știa doar de 11 medici infectați care erau deja în carantină, deci nu considera că se află în pericol, dar totul avea să se schimbe în câteva ore. Aseară a aflat că 4 dintre medicii cu care a intrat în contact în ultimele 24 de ore au fost testați pozitiv pentru Coronavirus. Deși nu prezenta simptome, s-a urcat în mașină și a plecat spre Iași pentru a fi testat. Problema este că indiferent de rezultatul testului, tata va sta pentru următoarele două săptămâni în carantină într-un apartament din afara orașului, pentru a ne proteja pe mine și mama. Ce simt? Frică, îngrijorare. Tata se confruntă de câțiva ani cu diabetul, iar un virus ca acesta nu știu cât de grav poate să îl afecteze.

Acum vine întrebarea: Vi se pare normal ca medicii să trebuiască să se mute de acasă doar pentru că voi, oameni inconștienți, nu vreți să respectați această regulă simplă de a nu ieși din casă fără un motiv bine-întemeiat? Medicii intra în contact cu zeci de oameni zilnic, să se protejeze de acest virus devine din ce în ce mai dificil, dar nu renunță la slujba lor pentru că știu că pot face un bine. Dacă ieșim fără să ne gândim la sănătatea noastră, măcar să ne gândim la a celor din jur. Oamenii care luptă pentru binele nostru, au cel mai mult de suferit și, sincer, mi se pare teribil. ”

Concluzionăm rugând oamenii să stea acasă.

Dacă nu pentru ei, pentru cei din jur. Cadrele medicale din Suceava și familiile lor nu se tem de pericolele COVID-19, și-au asumat asta cu toții. De ce ar trebui să ne fie frică acum e ignoranța și prostia. Trebuie să acceptăm că românul, de data asta, nu știe el mai bine.

Autori: Horea Emilian și Fodor Andra-Maria