zonă galbenă

Astăzi, 23 martie, România a fost declarată oficial în “zonă galbenă” fiind prezente la nivelul țării mai mult de 500 de cazuri de infecție cu Coronavirus.

Conform Grupului de Conunicare Strategică, au fost înregistrate 576 de cazuri la nivel național, dintre care au fost evidențiate cele 3 decese.

Conform site-ului INSP ţările aflate în zona galbenă sunt: Arabia Saudită, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Chile, Coreea de Sud – partea ţării unde nu este instituită carantina, Danemarca, Ecuador, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Indonezia, Irlanda, Islanda, Israel, Japonia, Marea Britanie, Malaezia, Norvegia, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Republica Populară Chineză, Spania, SUA, Suedia și Turcia.

Încă nu este un motiv de panică! Trebuie doar să ne protejăm corespunzător și să conștientizăm pericolul de care suntem înconjurați. Prezentați simptomele specifice? Apelați la un medic cât mai repede posibil. Cel mai important în această perioadă este să stăm acasă cât mai mult posibil.

Nu uitați să luați în considerare măsurile de protecție împotriva Coronavirusului, pentru siguranța voastră și a celor din jur! Le găsiți chiar aici!

Autor: Fodor Andra- Maria