pot animalele sa transmita Coronavirusul
pot animalele sa transmita Coronavirusul

Una dintre cele mai frecvente întrebări despre covid-19 este: pot animalele să transmită Coronavirusul?

Se știe încă de la început că și animalele pot fii infectate cu acest virus.

De când un câine din Hong Kong a fost plasat în carantină, după ce rezultatele testelor au identificat prezența coronavirusului în organismul animalului. Acesta nu avea simptome de boală.

Trebuie evitat consumul de produse crude sau negătite de origine animală. Carnea crudă, laptele sau organele de origine animală, trebuie manipulate cu grijă, pentru a evita contaminarea încrucișată cu alimente nepreparate, conform bunelor practici de siguranță a alimentelor.

Investigații detaliate au descoperit că, în 2002 în China, SARS-CoV a fost transmis de la zibete la oameni, iar în 2012 în Arabia Saudită, MERS-CoV de la cămile dromedare la oameni. Mai multe coronavirusuri care circulă în rândul animalelor încă nu au infectat oamenii. Pe măsură ce supravegherea se îmbunătățește în întreaga lume, este posibil să fie identificate mai multe coronavirusuri.

Sursa de origine animală la COVID-19 nu a fost încă identificată.

Asta nu înseamnă că puteți lua noul coronavirus de la orice animal sau de la animalul dumneavoastră de companie. Este probabil ca o sursă de origine animală dintr-o piață de animale vii din China, să fie responsabilă pentru unele dintre primele infecții umane raportate. Pentru a vă proteja atunci când mergeți în astfel de piețe, evitați contactul direct neprotejat cu animalele vii și cu suprafețele aflate în contact cu animalele.

Dacă vrei să citești mai multe despre Coronavirus și simptomele acestuia, click aici!

sursă: Societatea Română de Microbiologie

-Lorena Moldovan