cadre medicale infectate

Panică la Suceava! 27 de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19!

Coronavirusul explodează și în Suceava! Dacă, la începutul epidemiei, abia dacă erau câteva cazuri în Suceava, acum aflăm că 27 de cadre medicale de la Spitalul din Suceava au fost infectate cu COVID-19!

Mai exact, vorbim de 18 medici și 9 asistente medicale. Aceștia au fost depistați pozitiv la testul pentru Coronavirus. Cadrele medicale urmează să fie transportate în izolare la secția de boli infecțioase a spitalului.

Pentru a identifica mai multe cazuri, România va primi două milioane de teste din partea Coreei de Sud. Mai multe, aici!

În acest sens, Spitalul Județean de Urgență Suceava a emis un comunicat de presă.

„Precizăm că, de la apariția primelor cazuri de COVID-19 în România, spitalul nostru a făcut toate eforturile și a luat toate măsurile care au fost posibile pentru pregătirea unității medicale față de cazurile de infectare cu noul Coronavirus: intervenții de ordin investițional în secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie, pregătirea spațiului pentru linia de analiză a probelor, achiziția echipamentelor și a materialelor necesare secțiilor pentru a fi protejate în fața virusului, în condițiile de dificultăți majore create de furnizorii care se aprovizionau din China”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, oficialii spitalului susțin că numărul mare de cazuri nu este generat de neglijențe ale angajaților, ci de contactul cu persoane din zone de risc.

„Din păcate, ne-am confruntat atât cu cazuri nedeclarate în privinţa istoricului de călătorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cât şi cu o criză mondială în ceea ce priveşte echipamentele de protecţie, situaţie care nu este specifică Spitalului Judeţean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la această oră. Nu a fost neglijenţă din partea noastră, am făcut tot ce am putut şi am achiziţionat toate materialele de protecţie pe care le-am găsit pe piaţă. Unii dintre furnizori nu au mai răspuns, alţii au reziliat contractele, deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze. Am căutat permanent soluţii, în condiţii de resurse limitate. Este un război global cu noul coronavirus şi în această luptă efortul trebuie să fie comun. Nici cetăţeanul, nici spitalul nu poate să lupte singur. Vom reuşi doar împreună”, se mai arată în comunicatul SJU Suceava.

Săptămâna trecută, Spitalul Județean de Urgență Suceava a decis să închidă secția Pneumologie, după ce personalul a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19.

Sursă foto: Suceava News Online