repetarea anului școlar

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că există trei scenarii posibile în privința anului școlar în contextul pandemiei de Coronavirus. Unul dintre acestea poate fi și repetarea anului școlar!

„Toate scenariile sunt posibile, nu există o țară unde să nu fie luate în considerare toate scenariile. Sunt 3 cazuri posibile, din perspectiva mea.

Unul ar fi că anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum a fost prevăzut, dar e un scenariu destul de greu de atins pentru că deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată.

Al doilea ar fi amânarea evaluărilor.

Al treilea ar fi cel al repetării anului, dar vom vedea, e foarte dificil acum să spunem care e soluția. Preferăm să urmărim în fiecare zi cum se predă copiilor prin metodă online”, a declarat vicepremierul  pentru RFI.

Aceasta a precizat, de asemenea, solicitarea unei analize cu privire la desfășurarea cursurilor online: „Am solicitat o analiză din partea Ministerului Educaţiei, tocmai pentru a vedea cum se desfăşoară educaţia online şi în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR pe educaţia copiilor. Plecăm de la principiul că nicio evaluare nu poate să fie în afara materiei predate. Dacă efectele predării online vom vedea că ating toate segmentele sociale, pentru că România are şi segmente extrem de vulnerabile, unde accesul la internet este îngrădit, unde inclusiv accesul la televiziune este deficitar, vom vedea în funcţie de aceste evaluări cum vom proceda cu anul şcolar”, a spus vicepremierul, potrivit Agerpres.ro

Dragi părinți și elevi, nu vă panicați. Ministerul va face o alegere rațională și calculată în ceea ce privește anul școlar.

Până atunci, fiți responsabili și respectați regulile de prevenire a Coronavirusului impuse de Minister pe care le găsești chiar aici!

Autor: Fodor Andra- Maria