sicriu din Italia

Dosar penal pentru șoferul ce și-a adus mortul în sicriu din Italia!

"în Știri" by

Dosar penal pentru șoferul ce și-a adus mortul în sicriu din Italia! Fără înștiințarea autorităților, un șofer a intrat în țară cu o persoană decedată în urma infectării cu COVID-19 în Italia!

Șoferul a pătruns în România cu o persoană decedată în urma infectării cu COVID-19, o femeie din Borșa, Maramureș, în vârstă de 80 de ani. Alături de aceasta a fost transportată și sora acesteia, tot fără înștiințarea autorităților române.

Dan Bucă, Purtătorul de Cuvânt al Prefecturii Maramureș a declarat pentru un corespondent Mediafax:

„Şoferul care a adus în oraşul Borşa cele două sicrie din Italia, printre care şi cel al femeii de 80 de ani decedată în această ţară în urma infectării cu noul Coronavirus, a fost amendat cu 4.900 de lei şi i s-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Din primele informaţii, după ce a revenit în ţară, şoferul a refuzat să intre în carantină, dar în urma intervenţiei autorităţilor a înţeles situaţia şi a intrat în carantină”.

Sorin Timiș, primarul din Borșa, a declarat pentru aceeași sursă:

„El a refuzat, iniţial, spunând că are treabă, că are de lucru, că el stă acasă, dar până la urmă a fost dus forţat în carantină de poliţişti şi jandarmi”, a precizat acesta.

Cele două persoane decedate aduse din Italia, femeia de 80 de ani, prima persoană de naționalitate română decedată în Italia și sora sa, decedată din cauza unei boli incurabile, au fost înmormântate fără preot.

Șoferul transportului a fost amendat cu suma de 4.900 lei și i s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea carantinei.

Sursa foto: Mediafax

Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi