provocări de pe Instagram
provocări de pe Instagram

E Pandemie… de provocări pe social media. S-au născut 8 provocări de pe Instagram din timpul carantinei, mai nou. Da, provocări peste tot, unele mai utile și mișto, altele răsărite parcă din mocirla plictiselii cauzate de auto-izolare.

Am observat de ceva vreme că toată lumea e mai activă pe rețelele sociale. E de înțeles, nu ieșim din casă, stăm mai mult pe telefon, dar de unde și până unde provocările enervante?
Știți despre ce vorbesc, dacă ați fost asaltați zilele astea de ,,până mâine” sau ,,algortimul Instagram”.

Din mormanul de provocări am ales câteva pe care să le discutăm. Așa că avem aici 8 provocări de pe Instagram din timpul carantinei!

8. Provocarea cărților

Asta e o provocare reînviată recent, odată cu timpul petrecut în carantină.

Despre ce e vorba? Nominalizezi o persoană care să posteze cartea cu care se delectează în această perioadă, iar acea persoană nominalizează pe altcineva. Și tot așa, și tot așa. Pe lângă faptul că toată lumea pare că citește în loc să mănânce la micul dejun, când nu e așa nici pe departe, nu prea văd chestii enervante aici. Ba chiar e mișto că promovează cultura și schimbul cultural între adolescenți.

7. Zece fete

Dacă ești fan Instagram, atunci poate ai văzut în lista ta fete care postează o poză mișto cu ele dând tag altor zece fete din lista lor. Motivul? Să pună capăt rivalității dintre femei și să își arate reciproc că se pot susține, că pot fi acolo unele pentru altele.
Personal, nici provocarea asta nu cred că e enervantă, chiar îmi place genul de pozitivitate pe care îl ,,împrăștie” și faptul că în momente de genul ăsta poți să le spui persoanelor importante pentru tine că ții la ele. Am pus-o pe locul 7, deoarece dacă ești fată poate fi solicitant și enervant să alegi 10 prietene din lista ta, fără ca restul să se supere. Nu putem scăpa chiar de tot fără rivalitate, nu?

6. Algoritmul Instagram

“We are going to play with the Instagram algorithm! React to this story with fire and I will publish in my story the most beautiful photo of your Instagram! ”

Știți mesajul, știți și că dacă răspundeți vă pune să postați și voi la story. Pe mine m-a enervat mesajul la culme, de parcă nu poți pune o poză cu mine fără să îmi ceri ceva în schimb. Pe lângă faptul că povestea mea arată kilometric dacă fac asta, nu ne jucăm sau NU interacționăm deloc cu algoritmul Instagram. De unde prostia asta? Singurul motiv pentru care e așa de sus în listă este că mă ajută să mai văd persoane frumoase de urmărit, chestie care e super.

5. Suit Challenge

Asta e una recentă. Personal, am văzut-o prima dată la Doctor Jona Yousif pe Instagram, care a fost provocat și a dat mai departe provocarea. Constă în a posta pe Insta Story o poză cu tine ,,la 4 ace”, într-un costum. Mno, ideea e că e că nu e nici așa de răspândită și mai vezi și tu lumea în costum. Zilele astea, să fim serioși, majoritatea am stat în pijamale. Cu cât îți vezi crush-ul mai elegant, cu atât mai bine, nu?

Provocarea se aplică bărbaților, dar fetele din redacție au venit cu un ,,protest”.

Ce ziceți, fetelor? Faceți și voi o provocare? Dress Challenge!

Dacă tot stați în casă, luați rochia aia pe care vă gândeați că o veți purta la banchet, tocurile și faceți o poză. Vă provocăm toți cei din echipa POV21. Postează poza cu textul: Dress Challenge accepted și tag la Revista POV21 să o putem distribui mai departe. Poți provoca alte 5 fete.

4. Provocarea cu hârtia igienică.

Românul trebuia să facă o românească, nu? Am golit rafturile de hârtie igienică, iar acum există provocarea prin care trebuie să te filmezi făcând duble cu o rolă de hârtie igienică. Ce idee…ingenioasă. E pur și simplu idioată ideea și singura parte bună e că e amuzantă prima dată când o vezi.

3. Provocarea cu poza din copilărie.

Carantina aduce nostalgie, se pare. Altfel nu-mi dau seama de unde a pornit provocarea asta. Cică trebuie să pui o poză cu tine de acum mulți ani, de pe vremea când lumea doar bea Corona Extra și mâncau mici cu muștar. Numai aia nu facem acum, căci e necesar să stăm în case. Așa, și pui tu poza aia cu tine de când erai mucos și te îmbrăca mama în 10 culori și 3 numere mai mari, și dai tag altor persoane să-și pună și ele. Asta e un fel de: dacă nu m-ai vrut când eram așa, nu mă meriți când sunt așa, reinventat. Asta în fericitul caz în care pubertatea a făcut din tine o bunăciune.

2. Până mâine

La provocarea asta trebuie să pui o poză cu tine până mâine, mai jenantă. Dacă dă cineva like la ea trebuie să facă același lucru.
Chestia interesantă e că vezi persoanele alea Instagramish punând poze nașpa și așa îți dai seama că toți oamenii fac chestii nebune și nimeni nu e fiul/fiica lui Zeus. Chestia nașpa e că unele persoane înțeleg prin poză nașpa o poză în care se strâmbă mai mult și wow… schimbare. E nașpa să-ți fie frică să pui o poză mai nasoală pe feed-ul tău perfect. Și unii oameni încă nu își asumă ce fac înafară.

1. Provocarea cu statusul

Mno, asta pur și simplu e tâmpită. Dacă găsiți un avantaj la ea… să îmi spuneți. De ce să îți bați joc de persoanele care țin la tine spunând una din chestiile de mai jos la story?

provocări de pe Instagram

Ai mai văzut zilele acestea astfel de provocări de pe Instagram? Spune-ne în comentarii ce părere ai despre ele.

Autori:

Emilian Horea

Gabriela-Luigia Sterie