Top 5 jocuri din copilărie

0
116 views
jocuri din copilărie
jocuri din copilărie

De când cu tehnologia am uitat de jocurile care ne-au marcat copilăria. Ne întălneam în fața blocului cu vecinii de cartier sau mergeam la bunicii noștri de la țară și de la bloc. O mare majoritate din copiii generației alpha (an de naștere 2010-2015) nu au auzit de aceste jocuri. Așadar vă prezentăm top 5 jocuri din copilărie.

Recunoaștem, ordinea este una pur subiectivă.

Monopoly – numit și „Jocul de schimburi comerciale rapide cu proprietăți”.

Este un joc în care jucătorii se mișcă pe o suprafață de joc, deplasându-se în funcție de numărul decis de zaruri, mărindu-și averile imobiliare prin achiziționarea de case și hoteluri, și încasând chirii de la adversarii săi, scopul final fiind de a-i împinge pe aceștia spre faliment.
Monopoly se joacă în maxim 4 persoane. Mereu cumpăram când aveam ocazia, așa că de multe ori am rămas cu case și hoteluri, dar fără bani.

Duel Masters – este un joc de cărți realizat după un anime.

Înainte să apară carțile, anime-ul s-a derulat la televizor pe Cartoon Network. Pentru a începe, fiecare dintre cei doi jucători are nevoie de un pachet de minimum 40 de cărți. Cinci cărți sunt așezate cu spatele, una langă alta, ele reprezentând „scuturile” și mâna jucătorului. De aici vă las pe voi să retrăiți momentele faine din copilărie și poate chiar să căutați pachetul în dulapul cu de toate. P.S.: prețul lor a crescut destul de mult.

Joc de cărți: Război – este un joc de cărți cât se poate de simplu, cu siguranță toată lumea a jucat măcar o dată în viață „Război”.

Acesta se joacă cu întreg pachetul de cărți, poate avea minim 2 jucători, iar maximul nu este precizat, însă pot fi cât de mulți, astfel încât fiecare jucător să aibă un număr decent de cărți în mână.
Cărțile se țin sub formă de teanc, cu fața în jos. Câștigătorul este cel care acumulează toate cărțile din joc.

Bakugan – este un joc de strategie bazat pe un anime creat în Japonia, mai apoi ajungând și la noi.

Acest joc se bazează pe 6 mari atribute: foc, vânt, apă, lumină, pământ și întuneric. Mai exact, fiecare bakugan are o carte si o figurină din plastic, ambele având câte un magnet. Figurina are formă sferică, iar la atingerea magneților se deschide și începe bătălia. Mă jucam acest joc doar cu băieții, aici pot spune că au avut gusturi bune.

Șah – În prezent, este considerat un sport, iar originile sale datează din secolul al XV-lea.

Este un joc care necesită capacitate de concentrare, analiză și planificare, nu este dificil! Trebuie doar să știți regulile de bază și mișcările, iar practica vă va ajuta să vă dezvoltați propriile abilități. Acest joc rulează în doi jucători. Este captivant, cu șanse de câștig nesfârșite.

Acestea fiind spuse, sperăm că v-am adus aminte de momentele frumoase din copilărie avute alături de prietenii și bunicii voștri. Și cine știe, poate e momentul potrivit să vă uitați în acel dulap cu de toate.

Dacă sunteți totuși mult prea competitivi și distrugeți voia bună a altora când vă jucați, mai bine vă uitați la un film misto, de aici!

Autori: Daiana Lavinia și Uifelean Aurora Sofia