vaccinul experimental din Anglia

România, printre statele ce vor testa vaccinul experimental din Anglia!

"în Știri" by

După atâta negativitate, se pare că apare și o veste bună! Se pare că vaccinul experimental din Anglia va urma să ajungă în România în perioada următoare, susţine directorul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, prof. Adrian Streinu-Cercel.

Medicul Streinu Cercel a anunţat că Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” are o colaborare în acest sens cu Marea Britanie şi urmează să primească protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment noul vaccin.“Este un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori și este un vaccin care se referă populației care nu a trecut prin infecție. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide.”

Acest vaccin salvator poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul științific de cercetare și după avizul agenției.

Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie”, a declarat dr. Cercel pentru Antena 3.

Pentru mai multe detalii despre Coronavirus și simptomele acestuia, click aici!

autor: Lorena Moldovan

sursă evz.ro

Elevă la Colegiu Național "Iancu de Hunedoara", profilul filologie. Își găsește echilibrul în mediul spiritual, meditând, cintind despre univers si efectele acestuia asupra noastră. Mottol ei este „Când eram mic mama mi-a spus: Dacă te duci în armată, vei deveni general. Dacă te duci la seminarul teologic, vei deveni Papă. În schimb am dvenit artist şi sunt Picasso.“

3 Comments

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi