votca dezinfectant pentru Coronavirus
votca dezinfectant pentru Coronavirus

În Polonia, vor fi folosiți peste 400.000 de litri de alcool pur produs ilegal și votca de contrabandă ca dezinfectant pentru Coronavirus!

Parchetul din această ţară a făcut anunțul vineri.

Cel puțin 430.000 de litri de votcă și alcool se află în posesia autorităților vamale și a fiscului. Cantitatea respectivă a fost confiscată pentru a servi drept dovadă în proceduri judiciare sau ca urmare a acestor proceduri.

 

Votca de contrabandă ca dezinfectant pentru Coronavirus!

 

Mai multe mii de litri au fost puse la dispoziţia serviciilor interesate pentru a fi folosite la dezinfectarea clădirilor, localurilor şi mijloacelor de transport în comun.

Astfel, pompierii din Olsztyn, în nord-estul Poloniei, au primit 1.000 de litri de alcool pur, în timp ce trei spitale, două la Olsztyn şi unul la Elblag, au primit în total 2.500 de litri. Marta Rosiak, purtătoarea de cuvânt a administraţiei vamale din această regiune, a fost cea care a făcut anunțul.

Operaţiunea aceasta va continua în zilele următoare în beneficiul poliţiei şi al grănicerilor şi al administraţiei publice.
În Polonia, în special în nord-destul țării, sunt închise frecvent de autorități susținerii clandestine, artizanale sau industriale.
Acestea produc ”bimber”, o votcă artizanală, extrem de populară, vândută la un preţ mai mic decât cel al produselor omologate.