izolate la domiciliu
izolate la domiciliu

Persoanele în vârstă de peste 70 de ani ar putea fi izolate la domiciliu!

Anunțul a fost făcut de către Prof. Dr. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Acesta mărturisește că o astfel de măsură poate fi discutată la nivelul Comitetului pentru Situații de Urgență.
În ultimele 24 de ore s-au înregistrat tot mai multe cazuri de Coronavirus în România, ceea ce înseamnă că transmiterea se realizează deja intracomunitar. Astfel, se pune problema izolării la domiciliu a persoanelor de peste 70 de ani. Se știe că acestea fac parte din grupa de vârstă cea mai expusă la infecția virală și, implicit, la complicațiile ei.
„Este motivul pentru care ne punem problema să avem o grijă suplimentară în acest segment de vârstă, şi oamenii mai în vârstă să fie izolaţi mai bine. Recomandăm să nu iasă din casă şi să fie vizitaţi minimal, când este nevoie. Măsurile suplimentare eventuale vor fi de competenţa Ministerului de Interne şi vor face obiectul unor discuţii la nivelul Comitetului Naţional de Situaţii de Urgenţă care se întruneşte zilnic”, a declarat Prof. Dr. Horațiu Moldovan.
„A crescut numărul pacienţilor pozitivi COVID  în ultimele 24 de ore. Au fost raportaţi 66 de noi pacienţi. Faţă de raportările precedente care au fost în medie de 30, reprezintă o dublare. Această realitate poate să fie creşterea numărului de testări, ceea ce este o preocupare permanentă a noastră, dar poate să fie şi o distribuţie a virusului în populaţie, şi în această etapă fiind vorba de o distribuţie localizată, comunitară”, a mai spus secretarul de stat, potrivit Mediafax.
Cu toate acestea, decizia finală în acest sens va fi luată de Ministerul de Interne.

MAI a luat și alte hotărâri în această perioadă, printre care și închiderea barurilor și restaurantelor! Mai multe detalii, aici.