Substanțe chimice care pot opri Coronavirusul

Un supercomputer a găsit substanțe chimice care pot opri răspândirea Coronavirusului!

"în Știri" by

Cel mai rapid supercomputer din lume a identificat o serie de substanțe chimice care pot opri Coronavirusul să infecteze celulele din organism. Acesta este un pas crucial spre găsirea unui vaccin.

Denumit Summit, este cel mai puternic sistem informatic din lume. Având această calitate, computerul a primit sarcina de a găsi compuși care ar putea opri răspândirea virusului.

Substanțe chimice care pot opri Coronavirusul!

În timpul analizei, supercomputerul a evaluat  diferiți compuși care ar putea fi eficienți acționând asupra „vârfurilor” pe un model al organismului Covid-19. Aceștia previn astfel atașarea virusului la celulele gazdă, rezultând 77 de potriviri.

Deși avem această tehnologie, producerea unui vaccin eficient împotriva virusului covid-19, este departe de a fi terminată.

„Rezultatele noastre nu înseamnă că am găsit un vaccin sau tratament pentru Coronavirus”, a declarat Jeremy Smith. Acesta este director al Laboratorului Naţional pentru biofizică moleculară Oak Ridge din cadrul Universităţii din Tennessee.

„Cu toate acestea, suntem foarte optimişti că descoperirile noastre de calcul vor ajuta studiile viitoare și vor oferi un cadru pe care cercetătorii îl vor folosi pentru a investiga în continuare acești compuși.”

Autor: Lorena Moldovan

Sursă: Mediafax

Elevă la Colegiu Național "Iancu de Hunedoara", profilul filologie. Își găsește echilibrul în mediul spiritual, meditând, cintind despre univers si efectele acestuia asupra noastră. Mottol ei este „Când eram mic mama mi-a spus: Dacă te duci în armată, vei deveni general. Dacă te duci la seminarul teologic, vei deveni Papă. În schimb am dvenit artist şi sunt Picasso.“

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi