5 motive să nu te dai cu capul de pereți cât ești în carantină!

Dacă ai dat click pe titlul acestui articol, probabil ești la fel de plictisit ca noi. Fie că ai intrat în auto-izolare de bună voie, fie ți-au baricadat ai tăi ușile, să stai în casă când soarele strălucește afară e un chin. Parcă tema aia la franceză nu mai sună așa rău acum. În orice caz, spune NU violenței și nu abuza de pereții din casă! Am venit în ajutorul tău cu 5 motive să nu te dai cu capul de pereți cât ești în carantină!

1. Poți petrece timp cu familia.

Obișnuiai să fii tot timpul ocupat. Ba erai la școala, ba în oraș la un pahar de bârfă, sau cine știe, ieșeai cu crush în timpul somnului tău de amiază, chiar nu aveai timp de petrecut cu ai tăi. Acum, de când te bate maică-ta cu șlapul dacă îndrăznești să ieși până la magazin, n-ai de ales. Trebuie să te adaptezi la situație. Cu timpul, o să realizezi că statul la povești cu mama și spartul de semințe la meci cu tata nu-s niște activități așa aiurea. Chiar sunt oameni de treaba, nu-i așa?

2. Ai timp să te cunoști pe tine însuți.

De când așteptai momentul ăsta. Școala chiar îți răpea din timpul liber și viața ta devenea o rutină. Acum în sfârșit ai timp de tine. Așa că, ce mai aștepți? Caută-ți o nouă pasiune! Citește o carte care te inspiră, gândește-te la viitor, scrie-i poezii de dragoste tipului de care-ți place, fă ceva care să te scoată din rutină! Poate Shakespeare se ascunde în spatele temelor făcute cu lacrimi noaptea la 11, nu ai de unde să știi până nu încerci!

Și îți amintești tutorialele alea de make-up pe care le-ai pus în “watch later” acum vreo două luni? E timpul să le vezi. Acum cât ai timp. Dă-ți timp să te cunoști, să te descoperi.

3. Ai ocazia să înveți chestii noi

Nu e așa că voiai de mult să înveți să gătești, să dansezi sau, în general, să faci ceva ce nu ai putut să faci până acum? Păi mulțumește-i Coronavirusului! Ai tot timpul și toate resursele să înveți o grămadă de chestii noi! Internetul e aici pentru tine, cu toate tutorialele și site-urile de e-learning din lume. Ghici ce, doar de timp mai aveai nevoie, iar acum ai timp cu carul!

Iar dacă nu te-ai gândit până acum că ai avea nevoie de un hobby, e timpul să te gândești la asta! Cine știe ce mare artist sau astrofizician vei ieși după criza Coronavirus?

Ai putea să începi chiar de aici!

4. Încă ești conectat cu lumea din exterior

Imaginează-ți cum ar fi fost situația asta dacă te-ai fi născut în 1900 toamna. Oribil, groaznic, probabil ieșeai neom din izolare. Dar binecuvântat fie sfântul și marele Internet, protectorul izolaților și al comunicării la distanță. Și dacă până acum Internetul era cel mai bun prieten al tău, acum va fi și mai și.

Cel mai probabil toți prietenii tăi sunt conectați, în disperarea de a nu se simți izolați, așa că vei avea mereu cu cine să vorbești. Profii îți vor trimite teme în continuare (pentru că Doamne ferește să te simți și tu în vacanță), așa că nici dor de școală nu îți va fi. Știu, cafeaua la plic nu e la fel de bună ca cea din cafenea, dar descurcă-te acum cu asta și după criză toate cafenelele vor fi ale tale!

5. E o experiență prin care (probabil) nu ai mai trecut…

Dacă nu ești introvertit, caz în care ești cel mai fericit din lume că ai toate motivele să stai în casă (te înțelegem!!!). Iar dacă ești extravertit, testează-ți limitele! Știm că te ofilești în casă, dar gândește-te la toate lucrurile pe care le poți face. Gândește-te și la faptul că, dacă stai acum cuminte în casă, vei putea ieși mai curând să te bucuri de viața pe care o aveai înainte, fără să îți riști sănătatea ta sau pe a celor din jurul tău. Până atunci, bucură-te pe cât se poate de o experiență la care nu te așteptai. Privește-o ca pe o aventură, și nu ca pe o corvoadă. Totul ține de cum vezi tu lucrurile, de cum le percepi.
În loc să te plângi că te usuci în casă și că ai da orice să ieși cu prietenii la o cafea, privește situația în care te afli din alt unghi și așa îți vei face ție mai mult bine.

Deci, dacă ești răpus de plictiseală cât ești în carantină, nu dispera! Străbunicii tăi erau obligați să meargă la război, tu ești obligat să stai în pat la seriale.

Pentru binele tău și al celor din jur, evită contactul cu persoanele din exterior și ia în calcul măsurile de protecție împotriva Coronavirusului pe care le găsești chiar aici.

Stay safe!

Autori: Călin Raluca și Fodor Andra-Maria

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare