Top 5 skill-uri
Top 5 skill-uri

Cu toții ne-am bucurat când am aflat că în următoarea perioadă vom sta acasă și vom scăpa de teme, pregătiri și școală. Dar parcă procrastinarea și Netflix-ul nu mai au pic de farmec acum când lipsește stresul academic. Dacă ai sau nu Evaluare Națională sau Bac anul acesta, suntem siguri că următoarele propuneri de top 5 skill-uri pe care le poți deprinde vor face până și carantina mai plăcută.

1. Gătitul

Pentru că suntem „condamnați” să petrecem toată ziua cu familia, putem fura câteva trucuri de bază din arta culinară de la mame sau bunici. Acest skill este de ajutor pentru când vei pleca la facultate sau pentru acea zi când restul familiei este prea ocupată ca să facă ceva de ale gurii.
Iar dacă bucătăria ta duce lipsă de un chef, ai aici câteva site-uri de unde te poți inspira.

jessicagavin.com
tasty.co

Suntem siguri că după această carantină, până și Gordon Ramsay se va bucura de preparatele tale.

2. Design

Dacă îți place să stai în fața unui calculator și ești creativ sau doar te pasionează, atunci Coronavirus ți-a dat timpul necesar pentru a aprofunda acest domeniu.
Câteva dintre site-urile care nouă ne-au plăcut sunt:

laughingbirdsoftware.com
webdesigntips.win
theconfusedmillennial.com

3. Comunicare în alte limbi

Dacă ești pasionat de limbi străine și vrei să te dezvolți mai mult pe partea de comunicare, atunci acum este șansa ta. Poți căuta pe diferite aplicații precum Facebook, grupuri care sunt bazate pe limba dorită de tine sau pagini pe Instagram ai diverșilor lingviști. Nu doar ca îți vei dezvolta abilitățile de comunicare, dar vei avea ocazia să îți faci prieteni din toate colțurile lumii.

4. Maestru al tehnologiei

Știm deja că secolul XXI are deja porecla de „Era tehnologiei” , așa că fie că vrem sau nu cu toții trebuie să fim în pas… cu moda.
Acum în materie de tehnologie se poartă prea cunoscutul pachet Microsoft. Deși poate părea plictisitor la început, după ce descoperi câte trucuri poți face în Word, Excel sau Paint nu te vei mai putea dezlipi de calculator. Dacă simți că vrei ceva mai mult, poți încerca diverse programe de programare.

Uite aici câteva „mick-unelte” online:

makeuseof.com
pcmag.com
mikkegoes.com

Just in case you need it, aici găsești cele mai tari PC-uri și laptop-uri cu care să începi să-ți faci magia!

5. Scrisul

Ultimul, dar nu cel din urmă skill este scrisul. Chiar dacă ai mai scris până acum sau doar rătăcește un gând, acum ori niciodată poți dezvolta această pasiune. Chiar dacă scrii povești sau doar îți așterni pe foaie opinia, scrisul te va ajuta să te calmezi în acestă perioadă și să îți creezi o lume doar a ta. Pentru că ne dorim să ai parte de o experiență cât mai plăcută, ai aici câteva site-uri de unde poți descoperi câteva idei interesante. De asemenea, poveștile scriitorilor și jurnaliștilor renumiți îți pot oferi începutul de care ai nevoie.
savannahgilbo.com
well-storied.com
upthereach.com

Dacă ai și alte idei de skilluri care pot fi învățate în perioada de carantină, așteptăm bucuroși orice opinie.

Și, dacă nu vrei să devii masterchef pe timp de carantină, ia un loc și vizionează unul din filmele astea mișto!

Autor: Claudia Maria