Și tinerii se pot îmbolnăvi
Și tinerii se pot îmbolnăvi

Și tinerii se pot îmbolnăvi din cauza Coronavirusului!

S-a dovedit că şi adulții tineri sunt destul de vulnerabili în faţa noului coronavirus și se pot îmbolnăvi destul de repede și ei.

În SUA, 705 din primele 2.500 de cazuri au fost persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 44 de ani, iar o parte dintre ei având o formă mai dură!

Informațiile din China ne arată că persoanele în vârstă sunt mai predispuși și mai vulnerabili decât cei tineri.

Se pare ca și cei începând de la 20 de ani până la cei de 40 de ani ajung să se îmbolnăvească și să se contamineze cu acest virus.

În Italia, una dintre cele mai afectate țări din Europa, de pandemie, aproape un sfert din 28.000 de pacienți sunt tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani.

Lucruri asemănătoare au fost observate și în SUA. Aproape 705 de persoane contaminate sunt tineri, cu vârste de la 20 la 44 de ani.Între 15% și 20% dintre aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 4% au avut nevoie de terapie intensivă. O mică parte dintre ei au murit.

Unul dintre adulții tineri contaminat cu acest virus este Clement Chow care este asistent profesor la Universitatea de Genetică din Utah.
Acesta și-a documentat parcursul bolii pe o rețea de socializare.

„Sunt tânăr şi nu sunt în categoria de risc, cu toate astea sunt la Terapie Intesivă şi am o formă severă de boală”, a scris Chow, pe 15 martie, adăugând: „Chiar nu ştim multe despre acest virus”.

Potrivit postărilor lui pe Twitter, Chow Clement, a avut o ușoară febră timp de câteva zile și apoi a continuat cu o tuse puternică care a dus la insuficiență respiratorie.
Exact simptomele Coronavirusului, lucru confirmat de testele efectuate.Tânărul profesor a ajuns la terapie intensivă, conectat la oxigen.

Riscul de deces creşte însă în cazul persoanele înaintate în vârstă.
Unul din 4 pacienți cu vârsta peste 85 de ani a murit.

Dar să nu uităm că și tinerii se pot îmbolnăvi!