Top 5 țări afectate de Coronavirus

0
604 views
țări afectate de coronavirus
țări afectate de coronavirus

Un număr de 119 țări au confirmat cazuri de Coronavirus pe teritoriul lor, iar câteva alte țări raportează numeroase cazuri. World Health Organization (OMS) a declarat recent Coronavirus ca fiind pandemic, iar șefii de stat și guvern din Uniunea Europeană iau măsuri pentru combaterea răspândirii COVID-19. Iată cele 5 țări care sunt cele mai afectate de Coronavirus:

China

China a înregistrat peste 3.000 de decese și aproximativ 74% din cazurile globale de Coronavirus se află în China din data de 9 martie. Acestea au scăzut rapid la aproximativ 67% până la 11 martie, pe măsură ce numărul cazurilor din restul lumii a crescut.
Hubei este cea mai afectată provincie din China, iar Wuhan, capitala Hubei, este orașul afectat cel mai grav de Coronavirus. Hubei a fost martor la peste 67.000 de cazuri de Coronavirus confirmate în data de 11 martie. Cu toate acestea, numărul cazurilor din China a fost în declin începând cu luna martie datorită măsurilor de control rapide a guvernului chinez.

Italia

Coronavirusul devine sever în Italia, fiind cel mai afectat stat din Europa, precum și din afara Asiei. Călătoriile în Italia și italienii care călătoresc în alte țări în timpul epidemiei au fost depistate ca fiind cauzele răspândirii Covid-19.
Nordul Italiei, unde sunt înregistrate majoritatea cazurilor Covid-19 italiene, este ținut în alertă maximă, orașele afectate fiind blocate. Măsura timpurie a guvernului italian ar fi închiderea temporară a instituțiilor de învățământ. Acest lucru ar putea limita răspândirea, deși populația în vârstă rămâne un motiv de îngrijorare. Decesele cauzate de Coronavirus în Italia au crescut brusc de la 366 în data de 8 martie la 827 în data de 11 martie și la 1.016 pe 12 martie. Numărul total de cazuri a ajuns la 15.113.

Iran

Iran are în prezent 10.075 de cazuri confirmate și a înregistrat 429 de decese. Iranul a fost suspectat că a întârziat recunoașterea răspândirii Coronavirusul în țara lor și sub-raportarea cazurilor. Mai multe țări au depistat cazuri de Coronavirus după ce persoanele au călătorit în Iran. Mulți funcționari guvernamentali și politicieni, inclusiv parlamentari din Iran, au contractat Coronavirus, unii dintre ei murind.

Coreea de Sud

Coreea de Sud a avut de suferit în privința infecției cu COVID-19 din cauza proximității sale de China. Cazurile de Coronavirus din Coreea de Sud au început să crească în februarie și sunt în prezent aproape de 8.000 de cazuri. Decesele cauzate de Coronavirus în Coreea de Sud au ajuns la 67. Țara este asistată de China, a cărei experiență în limitarea epidemiei a dus la controlul răspândirii locale a COVID-19.

Spania

De la primul caz de Coronavirus confirmat la 1 februarie, cazurile spaniole infectate cu COVID-19 s-au apropiat de 1.000 în primele ore ale zilei de 9 martie și au crescut brusc la peste 3.146 în data de 12 martie, necesitând măsuri rapide de intervenție. Un ministru din Spania a contractat Coronavirus. Regele și regina sunt de asemenea testați pentru infecția cu COVID-19.

Spania este în prezent a doua țară europeană cea mai afectată de Coronavirus. Numărul deceselor printe spaniolii infectați a crescut la 86, ceea ce a făcut ca guvernul și cetățenii să fie îngrijorați.
Ne putem astepta ca turismul, un sector crucial pentru Spania, se va confrunta cu un impact negativ din cauza temerilor legate de Coronavirus la nivel global. Guvernul spaniol a sfătuit companiile să ceară angajaților să lucreze de acasă pentru a evita răspândirea.

Dacă ai de gând să te ferești de acest virus izolându-te , ia-tă aici câteva lucruri pe care le poti face în casă!

La nivelul țării noastre, în momentul actual, în data de 13 martie 2020 ne confruntăm cu 64 de cazuri confirmate de COVID-19. Pentru mai multe date despre evoluția numărului de cazuri, atât în România cât și în jurul globului, puteți accesa zilnic http://www.cnscbt.ro/index.php/situatia-la-nivel-global-actualizata-zilnic .

Sursa poza: pharmaceutical-technology
Surse:
pharmaceutical-technology
g4media.ro
cnscbt.ro


Autor : Ruxandra Dorobanțu