hârtie

Producătorii de hârtie igienică nu mai fac față!

"în Știri" by

Producătorii de hârtie nu mai fac față!

Aceștia au declarat că lucrează non-stop și nu mai fac față capacității maxime de muncă. Ceea ce se întâmplă este fară precedent. Datorită epidemiei, încercă să-și limiteze producția, de teamă că muncitorii s-ar putea îmbolnăvi.

„Lucrăm deja 24 din 24, 7 zile din 7. Avem deja capacitate maximă. Nu e ca și cum putem să apăsăm pe un buton și să mărim capacitatea. Cred că în momentul ăsta magazinele se bazează pe stocurile din depozite până când vor primi marfă nouă de la producători”, a spus Sellers.

De ce se cumpără atâta hârtie igenică?

În primul rând datorită panicii. Steven Taylor, psiholog clinician și autor al cărții „The Psychology of Pandemics”, susține că în comparație cu pandemiile din trecut, răspunsul global la noul coronavirus a fost unul de panică. „Pe de o parte, comportamentul lor este de înțeles, dar pe de altă parte este excesiv”, a declarat pentru CNN Taylor, profesor și psiholog la Universitatea din Columbia Britanică. „Ne putem pregăti fără a ne lăsa cuprinși de panică”.

Coronavirusul îi sperie pe oameni pentru că este un virus nou, despre care nu se cunosc foarte multe lucruri.

Atunci când oamenii aud mesaje contradictorii despre riscul pe care îl prezintă și cât de serios ar trebui să se pregătească pentru asta, ei tind să recurgă la un comportament irațional, a spus Taylor. „Când oamenilor li se spune că au de-a face cu ceva periculos, dar tot ce trebuie să facă este să se spele pe mâini, acțiunea nu pare proporțională cu gradul amenințării”, a mai adăugat el. „Pericolul special are nevoie de precauții speciale”.

Oamenii care se aprovizionează se gândesc la ei înșiși și la familia lor și la ce trebuie să facă pentru a supraviețui, a declarat Steven Taylor. „Totul se datorează acestui val de anxietate anticipativă”,potrivit psihologului. „Oamenii devin anxioși înaintea infecției reale. Nu s-au gândit la detalii precum consecințele stocării hârtiei igienice”.

Dar oamenii nu acționează doar de frică.

Fischhoff a spus că această pregătire, chiar și prin achiziționarea hârtiei igienice, oferă un sentiment de control la ceea ce pare o situație fără ieșire.

O altă variantă luată în calcul de producătorii americani este renunțarea la producerea unor alte produse cum sunt prosoapele de bucătărie, în această perioadă, scrie CNN.

autor: Lorena Moldovan

sursă: Digi 24

Elevă la Colegiu Național "Iancu de Hunedoara", profilul filologie. Își găsește echilibrul în mediul spiritual, meditând, cintind despre univers si efectele acestuia asupra noastră. Mottol ei este „Când eram mic mama mi-a spus: Dacă te duci în armată, vei deveni general. Dacă te duci la seminarul teologic, vei deveni Papă. În schimb am dvenit artist şi sunt Picasso.“

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi