Favipiravir
Favipiravir

 Favipiravir este medicamentul antiviral care a demonstrat eficacitate clinică împotriva bolii provocate de noul Coronavirus, COVID-19, a anunţat marţi un oficial citat de agenţia Xinhua, potrivit Agerpres.

Cercetările din China au demonstrat că Favipiravir este medicamentul care, pe lângă Navildavir, ar putea combate eficient COVID-19. Medicamentul antiviral a fost testat într-un studiu clinic și rezultatele obținute i-au întărit eficiența!

La experiment au participat mai bine de 80 de pacienți de la un spital din orașul Henzhen, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei. 35 dintre aceștia au fost tratați separat cu Favipiravir, în timp ce grupul celălalt, numit „grup de control”, a fost tratat normal.

Grupul tratat cu Favipiravir a primit rezultate negative la testarea pentru COVID-19, totul într-un timp mult mai scurt comparativ cu cei din grupul de control.

Studiul aplicat aleatoriu și multicentric a demonstrat efectul terapeutic al Favipiravir care a fost mult mai bun comparativ cu cel observat la grupul de control, condus de Spitalul Zhongnan al Universităţii Wuhan.

Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici şi ar trebui inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a spus Zhang, potrivit digi24.ro.

O companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul şi pentru a asigura o aprovizionare stabilă, a adăugat Zhang, citat de Xinhua.

Ce este Favipiravir?

Favipiravir este un medicament antiviral care a inhibat selectiv RdRP al virusului gripal. Acesta a arătat activitate specifică împotriva tuturor celor trei gripe: A, B și C.

Analiza a arătat că principalul mecanism de acțiune al Favipiravir împotriva virusului gripei a fost inhibarea specifică a ARN polimerazei.

Oamenii de știință au efectuat studii intense asupra proprietăților sale antivirale împotriva unei game largi de virusuri ARN, cum ar fi virusul gripei, Nilului de Vest și Ebola, atât in vitro, cât și in vivo. (informații traduse de pe site-ul sciencedirect.com)

Care sunt simptomele și măsurile de siguranță? Citește aici!

sursa foto: Mediafax.ro