carantină
carantină

În urma închiderii şcolilor pe perioada 11-22 martie din cauza virusului Covid-19, se întrevede, de asemenea, respectarea unei reguli. Prin urmare, toate evenimentele cu peste 100 de persoane în spaţii închise sunt interzise (inclusiv slujbele din biserici). Astfel, carantina devine obligatorie.

Totul cu scopul de a limita împrăştierea virusului şi circulaţia lui printre persoane. Dacă majoratele şi balurile se amână, se instalează din ce în ce mai multă panică. Acesta ar fi totuși un lucru benefic din punctul de vedere al răspândirii precauției şi responsabilităţii.

Pentru a preveni răspândirea virusului, amânarea adunărilor pare un lucru plauzibil, însă pierderile şi nerambursarea banilor pot fi nişte dezavantaje.

Unele firme nu vor cădea de acord termenilor decişi de dumneavoastră şi vor continua să îşi susţină propriile condiţii. Avansurile au fost plătite pentru muzicieni sau DJ, catering sau alte aranjamente care au fost preluate ca sarcină de local. Astfel, acestea au însumat o pierdere pe care organizatorii şi-o pot răscumpăra din banii deja alocaţi de tine în această privinţă.
Într-un caz subiectiv, dacă mult aşteptatul meu majorat ar fi amânat pe o perioadă nedeterminată m-aş simți precum se simt şi ceilalți: înfricoşată de necunoscut.

Când mă mai întorc la şcoală? Repet anul? O să se termine cu bine?

Momentan putem doar să ne bazăm pe guvernul şi preşedintele ţării noastre, care au gestionat situaţia, aş zice, eficient. În această carantină nu este neapărat vorba de tine şi petrecerea ta amânată sau chiar anulată. Este vorba de oamenii şi în special bătrânii din jur. Ei au sistemul imunitar slăbit şi probleme de sănătate ce agravate de Covid-19, pot deveni fatale.
Este vorba de solidaritate şi, neglijând sentimentul colectiv de nelinişte şi incertitudine, trebuie să rămânem cu capul pe umeri.

Este de preferat să ne menţinem calmul şi igiena corespunzătoare.

Dat fiind şi decretul de Stare de Urgenţă, se subînțelege că întrunirile private sau locale, cu un număr mare de persoane, sunt inadmisibile pentru sănătatea voastră, dar şi a celor din jur.
Starea de Urgenţă este o măsură excepțională cu caracter nonmilitar. Aceasta se aplică în cazuri determinate de apariţia unor pericole grave la adresa siguranţei naţionale, pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea unor dezastre iminente.
Între timp, regăsiți-vă pasiuni pierdute şi nu vă bateţi capul cu balul amânat. În sfârşit poţi să începi cartea aceea pe care ai tot vrut să o citeşti. Poți viziona serialul acela care ţi se părea o pierdere de vreme acum câteva zile. Acum poate deveni un mod ideal de a-ți petrece ziua. Poți încerca chiar şi câteva îndeletniciri noi. N-ai vrut mereu să înveți să coşi sau să croşetezi?
Plimbările în aer liber nu sunt interzise.

Carantina e prilejul să te uiți la niște filme mișto, aici găsești câteva.

Vremea fiind atât de plăcută, o plimbare cu bicicleta nu este nefavorabilă sănătăţii tale. Ba din contră, pentru a-ţi menţine echilibrul în fauna interioară este indicat să ieşi puţin şi pe afară.

Trebuie doar să fii atent la interacţiunile cu oamenii din jur şi la spălarea viguroasă a mâinilor odată ajuns înapoi în domiciliu. Ca remediu pentru solitudinea ce ți s-a instalat în suflet după amânarea evenimentului social, ai putea să-ți suni prietenii online. Messenger sau orice altă reţea socială vă poate ajuta să vă țineți companie cât treci prin aceste clipe de agonie în care nu ştii când o să-ţi mai revezi crush-ul.

Combinaţiile nu pleacă nicăieri. Cine te vrea cu adevărat, te vrea şi după Coronavirus.

Până la urmă, carantina și amânarea evenimentelor poate nu sunt deloc plăcute, dar nici o prea mare dramă nu ar trebui să fie. Păstrând siguranța și grija pentru sănătate, ia lucrurile ca pe o oportunitate de a te odihni. Carantina e momentul în care poți petrece mai mult timp cu familia ta, și dacă o faci, vei vedea că nu totul e așa de negru cum pare.

Autor: Adina Onita