Top 5 desene ale copilăriei
Top 5 desene ale copilăriei

 

Combinația perfectă pentru perioada de stat în casă ar fi un dulce și o ciocolată caldă, chiar dacă afară începe să fie primăvară. Noi am conceput un top 5 desene ale copilăriei perfecte pentru perioada de carantină, pentru a combate plictiseala și panica prezentă pe toate programele de la TV.

Dacă desenele nu sunt pe placul vostru, aici aveți niște filme perfecte pentru zilele petrecute în casă.

1. Lilo & Stitch

În 2002 a fost lansat filmul animat Lilo & Stitch. Iar, mai târziu, pe programul de desene animate Disney Channel va fi continuat sub formă de desen episodic. Pentru mine, Lilo & Stitch a însemnat lecții despre familie, atât cât poate înțelege un copil, dimineți de vară, pentru că, pe vremea mea, se difuza dimineața, și niște zâmbete venite datorită situațiilor mărunte prezente peste tot în desen. Bineînțeles că nu voi mai vedea aceleași lucruri în desen, dar mereu voi avea un sentiment plăcut și liniștitor când îl voi viziona.

2. Tom și Jerry

Cu toții știm celebrul cuplu „Șoarece-pisică’’ apărut încă de când lumea. E dovedit, deși nu științific, că niciodată nu ești prea mare pentru Tom și Jerry. Trebuie să le mulțumim sincer celor care au venit cu ideea și au lucrat la sute de episoade. Singurul lucru care ne-a mai rămas de făcut, este să ne bucurăm de „războaiele” dintre cei doi, de peripețiile lor și de scurtele momente de prietenie dintre ei.

3. Frații Jonas în Los Angeles

Nelipsiții frați Jonas. Deși acum le ascultăm muzica și ne bucurăm de evoluția lor pe plan profesional, în 2010 îi admiram seria Disney JONAS, devenită Frații Jonas în Los Angeles. Trebuie să recunoaștem că toate fetițele și adolescentele din perioada 2010 îi admirau și iubeau pe frații Jonas, nu că acum s-ar fi schimbat prea multe. Dacă vă era dor de ei, poate acum este momentul să-i revedeți pe acei frați Jonas din copilăria noastră.

4. Scooby Doo

Desenele faimoase atât pe vremuri, cât și acum, pot fi o bună metodă de a combate plictiseala. Ce poate fi mai antrenant decât un mister împreună cu Gașca Misterelor? Versiunea cea mai cunoscută a acestor desene este cea a unui câine vorbitor care face o minunată echipă cu 4 adolescenți, pe numele lor Freddie, Velma, Daphne si Shaggy. Dacă stau bine să mă gândesc, acest desen are și o latură educativă, fiindcă ne-a arătat adevărata față a oamenilor ce poartă anumite măști.

5. Phineas și Ferb

Nu știu dacă pentru toată lumea, însă, pentru mine, Phineas și Ferb au fost desenele care mereu au adus vara. Niciodată nu se difuzau destule episoade, pentru că din nou intervine problema programului TV, astfel că mereu mai voiam încă un episod. Acum, datorită acestei vacanțe neprevăzută, am ocazia de a vedea câte episoade vreau. Poate voi ajunge să descopăr episodul în care, într-un sfârșit, Candace îi va prinde cu adevărat pe cei doi.

Astea sunt sfaturile noastre pentru a răspunde pozitiv mișcării “stai în casă”, desenele copilăriei nu se demodează niciodată. Ce poate fi mai frumos decât revederea desenelor care îți mențin sufletul tânăr? Un adevărat maraton de desene animate din copilărie. Sperăm că acest articol va fi un mic imbold.

Autori: Zoran Diana-Maria și Retegan Ana-Maria