Peste 100 de credincioși, împărtășiți cu aceeași linguriță de ÎPS Teodosie!

Mai bine de 100 de credincioși au fost împărtășiți duminică de către Înalt Prea Sfințitul Teodosie cu aceeași linguriță. Aceștia se aflau la liturghia duminicală de la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Credincioșii aflați la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” au fost împărtășiți după liturghie chiar de către Arhiepiscopul Teodosie, într-un număr de aproximativ 100 de persoane, conform libertatea.ro. Aceștia ar fi fost cuminicați cu aceeași linguriță!

Cu toate că autoritățile au impus măsuri de igienă și izolare, Biserica încă nu vrea să renunțe la obiceiurile care ar putea pune în pericol sănătatea enoriașilor. Astfel, mai marii Bisericii recomandă credincioșilor care se îndoiesc de aceste obiceiuri să se sfătuiască cu duhovnicii lor!

Eugen Tănăsescu, oficial: „Recomandăm celor care au această problemă de conștiință să meargă să discute cu duhovnicii”

„Referitor la lingurița folosită la împărtășire, Patriarhia Română a emis un comunicat de presă, în care a arătat către cei care au temeri, au dubii sau au conștiința neliniștită, să meargă și să discute cu duhovnicul lor. Pe această linie merge și Arhiepiscopia Tomisului. Recomandăm celor care au această problemă de conștiință să meargă să discute cu duhovnicii și lucrurile se vor rezolva de la caz la caz”, a declarat preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului pentru libertatea.ro.

Dacă vrei să citești mai mult despre cum „combat” preoții pandemia de Coronavirus, click aici!

sursa foto: Antena3.ro

Cristian-Raul Peterlin
Cristian-Raul Peterlinhttps://jurnalcotidian501195846.wordpress.com/
Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare