De frica unor posibile efecte sociale negative în urma pandemiei de Coronavirus, americanii fac cozi la magazinele care vând arme și muniție în orașe precum Los Angeles. Aceștia au golit magazinele și au rămas alte zeci de persoane la cozi!

O situație complicată a avut loc în America, săptămâna trecută. Magazinele care comercializează arme și muniție, Martin B. Retting, în Culver City, din comitatul Los Angeles, au rămas fără produse după ce au fost luate cu asalt de către cumpărători. Se pare că în Statele Unite ale Americii au crescut vânzările atât din magazine cât și online, de arme și muniție!

„Suntem uşor depăşiţi de situaţie!”

„Dacă sună telefonul şi nu răspundem, acest lucru se întâmplă pentru că suntem uşor depăşiţi de situaţie pentru moment… vă mulţumim pentru înţelegere” – aşa sună acum unul dintre mesajele postate pe contul Facebook al magazinului. Vineri, magazinul a postat pe Facebook un anunţ în care spunea că are suficiente stocuri de arme şi o cantitate decentă de muniţii.

Olandezii au făcut cozi la cannabis și hașiș! Vezi știrea aici!

Alex Villanueva, șeriful comitatului Los Angeles, apel către cumpărători să fie responsabili!

„Aceste cumpărături frenetice de armament sunt o expresie a panicii, însă noi suntem disponibili şi vizibili în toate comunităţile. Nu avem nevoie de ajutorul nimănui. Suntem pregătiţi să apărăm populaţia, nu avem nevoie de ajutor (…) Toţi trebuie să dăm dovadă de responsabilitate pentru ca (armele) să nu ajungă pe mâinile oamenilor care nu ar trebui să le deţină”.

Potrivit experților din industrie, vânzările au crescut atât din magazine, unde oamenii erau așezați în coloane de câte șase sau opt rânduri. Mai mult, au apărut atât persoane care cumpărau regulat, cât și persoane care cumpără pentru prima dată o armă. Online, vânzările au crescut cu 68% în puțin peste o săptămână, prezintă Ammo.com.

„Asta-i panică”

„N-am mai văzut aşa ceva… Aici este vorba despre spirit de autoconservare. Asta-i panică. Este ca şi cum ai spune că altfel (fără arme – n.r.) nu vei fi în stare să-ţi protejezi familia de hoarde şi de morţi vii”, a declarat Ed Turner, proprietarul magazinului de arme Ed’s Public Safety din oraşul Stockbridge, statul Georgia, pentru AP.

sursa foto: ziarpiatraneamt.ro